Είστε εδώ

Άρχισαν τα ευτράπελα: Ετεροδημότες καταγγέλλουν αποκλεισμό από τους εκλογικούς καταλόγους-Αλαλούμ με τα περιβόητα τάμπλετ του υπουργείου Εσωτερικών

Ανίκανο ακόμα και στη διοργάνωση των εκλογών το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη.

Παραμονές των κρίσιμων εκλογών πληθαίνουν οι πολίτες που πληροφορούνται ότι ουσιαστικά αποκλείστηκαν από την εκλογική διαδικασία παρά το γεγονός ότι εμπρόθεσμα έκαναν την σχετική αίτηση για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών.

Μιλώντας στο documentonews.gr η Μ.Β. κάτοικος δήμου Αιγάλεω μας κατήγγειλε πως ενώ έκανε έγκαιρα την απαιτούμενη αίτηση στις 22 Φεβρουαρίου με τελικό όριο για την κατάθεση αιτήσεων την 28η Φεβρουαρίου, η απάντηση από τον δήμο της ήρθε μόλις στις 17 Μαίου, 4 ημέρες πριν τις εκλογές, με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που προιδέαζε για τα χειρότερα καθώς έγραφε «Παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσετε με το Δημοτολόγιο του Δ. Αιγάλεω στα τηλ. ….»

Όταν επικοινώνησε με την αρμόδια υπάλληλο, η απάντηση που έλαβε προς μεγάλη της έκπληξη και απογοήτευση ήταν ότι δεν είναι εγγεγραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους, επειδή «έπεσε το σύστημα» και «δεν επεξεργάστηκαν οι αιτήσεις» από τους αρμόδιους υπαλλήλους. Όσο για το ποιος ευθύνεται για αυτή την εξέλιξη, η απάντηση του εκπροσώπου του δήμου ήταν ότι ευθύνεται το υπουργείο Εσωτερικών και όχι οι υπηρεσίες του δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας στην Εφημερίδα των Συντακτών: Είμαστε κακός μπελάς για τη διαπλοκή

Μάλιστα ειπώθηκε η ατάκα ότι «στις 1000 αιτήσεις που κατατέθηκαν περίπου οι 50 να εγκρίθηκαν» δίνοντας μόνο μια γεύση του αποκλεισμού ίσως και χιλιάδων ετεροδημοτών από το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το οξύμωρο πάντως είναι ότι υπήρξε η διαβεβαίωση ότι «στις επόμενες εκλογές σίγουρα θα ψηφίσετε» καθώς υπάρχει ως φαίνεται η πεποίθηση στις δημοτικές ή κρατικές αρχές ότι το σύστημα θα… σηκωθεί μετά τις εκλογές….

Χαλασμένα τάμπλετ
Διάφορα ευτράπελα καταγράφονται όμως και με τα περιβόητα τάμπλετ που μοιράζει το υπουργείο Εσωτερικών στους δικαστικούς αντιπροσώπους, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα τα τελικά αποτελέσματα στο σύστημα του ΥΠΕΣ, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις είναι χαλασμένα ή δε λειτουργούν σωστά. Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του documentonews.gr, δικαστική αντιπρόσωπος όταν διαμαρτυρήθηκε ότι το τάμπλετ που της χορηγήθηκε δε λειτουργεί έλαβε την απάντηση των αρμοδίων να χρησιμοποιήσει το τάμπλετ άλλου συναδέλφου της που… λειτουργεί!

Με πληροφορίες από documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *