Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > Αποθεώνει το Νίκο Κοτζιά ο Παύλος Πολάκης μετά την τραγική εμφάνιση Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο – Ανάρτηση – μανιφέστο και πολιτική πλατφόρμα 3 θέσεων με έμφαση στα εθνικά ζητήματα και τη λειτουργία του κράτους

Αποθεώνει το Νίκο Κοτζιά ο Παύλος Πολάκης μετά την τραγική εμφάνιση Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο – Ανάρτηση – μανιφέστο και πολιτική πλατφόρμα 3 θέσεων με έμφαση στα εθνικά ζητήματα και τη λειτουργία του κράτους

Μανιφέστο – πολιτική πλατφόρμα 3 σημείων με αφετηρία τα εθνικά ζητήματα, μετά την τραγική εμφάνιση Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και το πατατρακ της ελληνικής πλευράς στο να θέσει καν… τα εθνικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης με τον πλανητάρχη Τραμπ, κατέθεσε με δημόσια ανάρτηση ο ιδιάιτερα αγαπητός στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, πρωην αν. Υπουργός Υγείας και αν.Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης.

Ο πρώην υπουργός ξεκινάει από τα εθνικά θέματα αποδιδοντας τα εύσημα στον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά και την σπουδαία δουλεια που είχε κάνει με τα ιστορικά επιτευγματα της Συμφωνιας των Πρεσπών, την υφαλοκρηπίδα, τον αγωγό East Med αλλά και την κοινή γραμμή με την Κύπρο απέναντι στην τουρκική κατοχή, αποθεώνοντας ουσιαστικά τον πρώην ΥΠΕΞ. Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
“ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ .
Λοιπόν για να σοβαρευόμαστε…..Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία πρέπει να περιλαμβάνει:
1)Εθνικά : Γραμμή Κοτζιά:Τήρηση συμφωνιας Πρεσπών , σχέσεις με όλους,με Τουρκία μόνη διαφορά η υφαλοκρηπίδα ,κοινή γραμμή με Κύπρο για απομάκρυνση στρατού κατοχής,ενίσχυση αξιόμαχου ενόπλων δυνάμεων ,προώθηση του αγωγού με Αίγυπτο Κύπρο Ισραήλ Ιταλία ,σαφείς κόκκινες γραμμές προς Τουρκία !
2) Αλλαγή στη λειτουργία του κράτους:Το κεντρικό κράτος κάνει 4 δουλειές (θέτει τους στόχους,μοιράζει τα χρήματα ,θεσμοθετεί τις διαδικασίες και ετήσιο τελικό κατασταλτικό έλεγχο των αποκεντρωμένων δομών του ) ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ τα κάνουν οι Δήμοι , οι αιρετες περιφέρειες και οι αποκεντρωμένες περιφερειακές δομές των κεντρικού κράτους .
3) Παραγωγικη ανασυγκρότηση : Έλεγχος των Διοικήσεων των τραπεζών,Δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας υπό δημόσιο έλεγχο με χρηματοδότηση από τα διαθέσιμες του ΕΦΚΑ και του ΕΟΠΥΥ κατ αρχήν,ΝΕΟ ΑΠΛΟ φορολογικό σύστημα με έσοδα μείον έξοδα και η διαφορά φορολογείται με ένα συντελεστή 15% για τη μισθωτή εργασία και ένα συντελεστή 20% για το ελεύθερο επάγγελμα και την επιχείρηση.
Ενίσχυση με στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις (απλοποίηση διαδικασιών ,αποκέντρωση των εγκρίσεων-αδειοδοτήσεων στο πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης ) των αγροτικών συνεταιρισμών ,των μικρομεσαίων ,της μεταποίησης .Ενισχυση του παραγωγού ,του βιοτέχνη ,οχι του μεσάζοντα και του μεγαλέμπορα !
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ….(όλα τα παραπάνω έχουν πολλές και κρίσιμες λεπτομέρειες ,τις κεντρικές ιδέες γράφω )”

One thought on “Αποθεώνει το Νίκο Κοτζιά ο Παύλος Πολάκης μετά την τραγική εμφάνιση Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο – Ανάρτηση – μανιφέστο και πολιτική πλατφόρμα 3 θέσεων με έμφαση στα εθνικά ζητήματα και τη λειτουργία του κράτους

Leave a Reply

20 − seventeen =

Top