Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αποστομωτική απάντηση Τσακαλώτου στη σπέκουλα από την αντιπολίτευση για το πλεόνασμα: Το πετύχαμε από την μείωση της ανεργίας και τις σωστές μεταρρυθμίσεις … (vid)

Αποστομωτική απάντηση Τσακαλώτου στη σπέκουλα από την αντιπολίτευση για το πλεόνασμα: Το πετύχαμε από την μείωση της ανεργίας και τις σωστές μεταρρυθμίσεις … (vid)

Χάρη στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και στην αύξησης των εργαζόμενων κατά 250.000, υπάρχει υπεραπόδοση των εσόδων, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στο κυρίαρχο επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι η υπεραπόδοση οφείλεται στην υπερφορολόγηση σε συνδυασμό με το έλλειμμα των μεταρρυθμίσεων.

Κατά την τοποθέτησή του επί του προσχεδίου του Προϋπολογισμού 2018, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι η υπεραπόδοση στα έσοδα δεν οφείλεται στην φορολογία, αλλά στο ότι 250.000 περισσότεροι απασχολούμενοι, που εισήλθαν στην αγορά εργασίας αποδίδουν εισφορές (που υπολογίζονται στα 472 εκ. από 448 εκ.) αλλά και στο ότι εφαρμόζεται το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε ιδίως στο μέτρο της εθελούσιας αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων, τα οποία και εκτίμησε ότι θα φτάσουν το 450 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, ο κ. Τσακαλώτος, αναφέρθηκε στη δημιουργία σύγχρονου λογισμικού, με βάση το οποίο γίνεται επισκόπηση δαπανών και χάριν του οποίου μειώνονται οι δαπάνες, οι οποίες γίνονταν καταχρηστικώς.

Πηγή: left.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Top