Είστε εδώ
Home > FAQ media > Αποστομωτική απάντηση της υπεύθυνης ρεπορτάζ της ΕΡΤ στους “εισβολείς” : «Τα περί λογοκρισίας μου είναι ξένα – Η ΕΡΤ έπαιξε κανονικά το ρεπορτάζ που μας κατηγορήσατε ότι δεν έπαιξε και σας έδωσε και χθες βήμα»

Αποστομωτική απάντηση της υπεύθυνης ρεπορτάζ της ΕΡΤ στους “εισβολείς” : «Τα περί λογοκρισίας μου είναι ξένα – Η ΕΡΤ έπαιξε κανονικά το ρεπορτάζ που μας κατηγορήσατε ότι δεν έπαιξε και σας έδωσε και χθες βήμα»

Με μια μακροσκελή ανάρτησή της στο facebook, η Αλεξάνδρα Χριστακάκη, υπεύθυνη ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δίνει απαντήσεις όσον αφορά τους ισχυρισμούς των αναπληρωτών που διατυπώθηκαν δημόσια από την συχνότητα της ΕΡΤ, με χθεσινοβραδινή παρέμβασή τους, ότι η η κρατική τηλεόραση δεν πρόβαλε τα αιτήματά τους, ούτε και την καταστολή και τη βία των ΜΑΤ κατά την διάρκεια της πανελλαδικής τους κινητοποίησης την Παρασκευή.

Η Αλεξάνδρα Χρηστακάκη σημειώνει τα εξής:

«Πριν από λίγο τελείωσε ο ακτιβισμός εκπαιδευτικών στην Ερτ, οι οποίοι κατήγγειλαν της Δημόσια Τηλεόραση ότι δεν πρόβαλε τα αιτήματα τους,ούτε και την καταστολή και την βία κατά την διάρκεια της πανελλαδικης κινητοποίησης τους την Παρασκευή. Επειδή λοιπόν έχω την ευθύνη του ρεπορταζ στην ΕΡΤ αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω στα όσα-αδίκως- μας χρέωσαν οι εκπαιδευτικοί που ήταν παρόντες στο Ραδιομεγάρο.

Πρωτον. Στις 11/1/2018 η Ετ1 στο δελτίο στις 3 το μεσημέρι είχε ζωντανή σύνδεση από την συμβολή των οδών Ηρώδου του Αττικού και Βασιλίσσης Σοφίας, όπου κλούβες των ΜΑΤ, δεν επέτρεπαν τους διαδηλωτές να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξιμου. Η συναδελφος Ελίνα Κολύβα, σε απευθείας σύνδεση έδειχνε το ασθενοφόρο πουρθε για τη διακομιδή της εκπαιδευτικού που “έφαγε” τα δακρυγόνα. Το επόμενο πλάνο ήταν οι διαδηλωτές με την συνάδελφο να αναφέρει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και την διαφωνία τους με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του Υπουργείου παιδείας.

Λογικό κανείς από τους ακτιβιστές να μην δει την είδηση , καθως ήταν παρόντες στην διαδήλωση.

Δευτερον. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 9.20 περίπου της ίδιας ημέρας η ΕΡτ1 έπαιξε βίντεο , το οποίο ξεκινούσε με την πανελλαδική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, τα αιτήματα τους και με δηλώσεις εκπαιδευτικών που ζητούν προσλήψεις χωρίς όρους και προυποθέσεις. Ακολουθησε η περιγραφή της βίαιης καταστολής από τα Ματ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μια εκπαιδευτικού και του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Δελλή. Υπάρχει φυσικός ήχος και εικόνα που περιγράφει την ένταση και την βία. Παραθέτει το βίντεο με κάρτα την καταγγελία του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος καταγγέλει τον Τσίπρα ότι κανει την βρώμικη δουλειά.. Υπήρχε η διαφοροποίηση της Γεροβασίλη για εκείνους τους ΜΑΤΑτζήδες , που νοσταλγούν άλλες εποχές, γίνεται αναφορα στην ΕΔΕ που διεταξε η ΕΛΑΣ και το βιντεο κλείινει με την υπεθνθύμιση ότι την ερχόμενη Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί δίνουν ραντεβού έξω από την βουλή την ώρα της ψήφισης ου νομοσχεδίου , με αναφορα στην 24ωρη απεργία και την σταση εργασίας των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών την ίδια ημέρα.

Σύντροφοι τα δελτία ειδήσεων δεν είναι ημερίδες , ούτε συνέδρια .. Η δεοντολογία επιβάλει να προβάλλουμε τα αιτήματα τα απεργών και να μην αποκρύπτουμε την βια και την καταστολή , όταν υπάρχει.

Και στο δελτίο της ΕΡΤ αυτό καναμε και αυτό θα κάνουμε.

Δεν μιλήσαμε για .. κυκλοφοριακό χάος , ούτε προβάλαμε μόνο επεισόδια που πολλές φορές λειτουργούν φοβικά και απαξιωτικά απέναντι στις διαδηλώσεις..

Καλό θα ήταν να ξαναδείτε τα βιντεο της ΕΡΤ και να μην ρίχνετε λάσπη παντού.

Δεν είμαστε απέναντι.

Αν κάνετε τον κόπο και δείτε όλο τον τρόπο προβολής των εκπαιδευτικών θεμάτων θα καταλάβετε πως είστε άδικοι με μας.

ΔΕν υπάρχει κινητοποίηση που να μην είμαστε παρόντες. Δεν υπάρχει άιτημα που να ΄μην έχει προβληθεί. Δεν υπάρχει αγώνας που να έχει λοιδωρηθεί. Δεν υπάρχει καταστολή που να την αποκρύψαμε..

Η ΕΡΤ-σας έδωσε βήμα και χρόνο – έτσι όπως έπρεπε να κάνει. Δεν καλεσε τα ΜΑΤ απόψε, δεν σας στέρησε το δικαίωμα σας.

Ομως νομίζω πως χτυπάτε σε λάθος κατεύθυνση΄και χάνετε συμμάχους. Μπορεί να φταίει και η θολούρα από την βροχή..

Παντως εμείς θα ΄συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που η συνείδησή μας υπαγορεύει . Δεν ξεχνάμε ούτε το “μαύρο”, ούτε τους αγώνες , ούτε την αλληλεγγύη μα ούτε και την δεοντολογία. Προσπαθούμε να είμαστε με τους ενεργούς ανιδιοτελείς πολίτες . Οτι κάνουμε προσπαθούμε να είναι από θέση αρχών .Οχι σκηνοθετημένη παράσταση.

Χωρίς θυμό και οργή , παρά την ισοπεδωτικη λογική κάποιων, παρα την εξισωτικη λογική , θα είμαστε δίπλα σε όσους διεκδικούν το δίκιο και το αυτονόητο..

Ειμαστε ΕΡΤ , δεν σας ξεχνάμε.. Πάντως εμείς την Δευτέρα θα είμαστε εκεί στην βουλή τη ώρα της διαδήλωσης και της ψηφοφορίας στην βουλή.. Τα περί λογοκρισίας μου είναι ξένα..

Καληνύχτα, με πολύ ήσυχη την συνείδησή μου και χωρίς φόβο..»

Leave a Reply

Top