Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αποστομωτική απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Το σημερινό σας πρωτοσέλιδο συναγωνίζεται τη ΝΔ σε αντιπολιτευτικό οίστρο και σε ψέμματα …

Αποστομωτική απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Το σημερινό σας πρωτοσέλιδο συναγωνίζεται τη ΝΔ σε αντιπολιτευτικό οίστρο και σε ψέμματα …

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» συναγωνίζεται σε αντιπολιτευτικό οίστρο τη Ν.Δ. αλλά, όπως και τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», τονίζει σε απάντησή του το υπουργείο Εργασίας.

Στη συνέχεια, το υπουργείο παραθέτει στοιχεία για την πραγματική εικόνα που αφορά τις ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

«Είναι ψέμα ότι οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης ξεπερνούν τις 200.000. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή οι ληξιπρόθεσμες είναι περίπου 40.000 κύριες συντάξεις, 40.000 επικουρικές και 16.000 εφάπαξ.

Η κυβέρνηση παρέλαβε 400.000 εκκρεμείς συνταξιοδοτικές παροχές και έχει μειώσει τις εκκρεμότητες κατά 75%. Από το 2015 έχει καταβάλει πάνω από 850.000 συνταξιοδοτικές παροχές συνολικού ποσού 5,5 δισ. €.

Το ζήτημα της πλήρους εκκαθάρισης των εκκρεμοτήτων ποτέ δεν ήταν θέμα διαθεσιμότητας χρημάτων, τα χρήματα για την έκδοση των συντάξεων είναι εξασφαλισμένα από την κυβέρνηση.

Το πρόβλημα ήταν η διαδικασία έκδοσης, τα ελλιπή στοιχεία, τα χειρόγραφα αρχεία, η απουσία ψηφιοποίησης των δεδομένων των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή η κατάσταση πλήρους διάλυσης και απαξίωσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας κληροδότησαν μαζί με 400.000 εκκρεμότητες.

Η σημερινή κυβέρνηση με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την ενοποίηση των ταμείων και την ανάταξη του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης έχει μειώσει δραστικά τις εκκρεμότητες.

Την προσπάθεια αυτή θα συνεχίσουμε παράλληλα με τα μέτρα προστασίας και στήριξης των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η αναπαραγωγή των ψεμάτων της Ν.Δ. από τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια.»

One thought on “Αποστομωτική απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Το σημερινό σας πρωτοσέλιδο συναγωνίζεται τη ΝΔ σε αντιπολιτευτικό οίστρο και σε ψέμματα …

Leave a Reply

Top