Είστε εδώ
Home > FAQ news > Aποστομωτική απάντηση Παππά στον Γεωργιάδη: Οι τράπεζες δανείστηκαν 16 δις για να ενισχύσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις κι έριξαν στην αγορά μόλις 4,3 και από αυτά τα 3,5 δις στους “καλούς” τους πελάτες

Aποστομωτική απάντηση Παππά στον Γεωργιάδη: Οι τράπεζες δανείστηκαν 16 δις για να ενισχύσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις κι έριξαν στην αγορά μόλις 4,3 και από αυτά τα 3,5 δις στους “καλούς” τους πελάτες

Από την αρχή του έτους οι τράπεζες έχουν δανειστεί 16 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ με αρνητικό επιτόκιο, για την παροχή ρευστότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στην αγορά έχουν ρίξει μόλις 4,3 δισ., με τα 3,5 δισ. να δίνονται στους “καλούς” τους πελάτες”, τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, με αφορμή την απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης για τα εργαλεία ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος από την πορεία του προγράμματος.

Αναλυτικά η δήλωσή του Νίκου Παππά:

Η πλειονότητα των επιχειρήσεων παραμένει αποκλεισμένη από τα εργαλεία παροχής ρευστότητας.

Στην επιστρεπτέα προκαταβολή έχουν ενταχθεί μόνο 50 χιλιάδες επιχειρήσεις.

Στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ, μόλις δύο χιλιάδες από τις 250 χιλιάδες επιχειρήσεις που ενδιαφέρθηκαν.

Οι τράπεζες ορθώνουν εμπόδια στην ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ενθυλακώνουν ποσά, τα οποία διοχετεύουν κατά κύριο λόγο στα πελατειακά τους φιλέτα.

Από την αρχή του έτους έχουν δανειστεί 16 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ με αρνητικό επιτόκιο για την παροχή ρευστότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στην αγορά έχουν ρίξει μόλις 4,3 δισ., με τα 3,5 δισ. να δίνονται στους «καλούς» τους πελάτες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα:

– Δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη λειτουργία του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, το οποίο η αγορά έχει χαρακτηρίσει πρόγραμμα – «κοροϊδία».
– Κάλυψε τον υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Ζαββό, για τη δήλωσή του περί επιχειρήσεων – «ζόμπι» και μίλησε για «στρατηγικούς κακοπληρωτές» που ορθώς μένουν εκτός στήριξης.
– Έδωσε νέα επιχειρήματα στις τράπεζες για να κρατούν κλειστές τις κάνουλες ρευστότητας, επικαλούμενος και ο ίδιος τα «τραπεζικά κριτήρια».
– Αποκάλυψε ότι το νέο εγγυοδοτικό ταμείο θα λειτουργεί με τους γνωστούς όρους και προϋποθέσεις των τραπεζών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί πλέον απροκάλυπτα.

Εφαρμόζει την «ανοσία της αγέλης» στην οικονομία και επισήμως.

Leave a Reply

19 − 19 =

Top