Είστε εδώ

Απορίες… δημοσιογράφου Βενεζουέλας Ή Πώς κάποιοι επιχειρούν να υπονομεύσουν το μέλλον της κυβέρνησης…

Και … ξαφνικά, κάποιοι “θυμήθηκαν” μια “ιστορία ευαίσθητου προσωπικού δεδομένου”. Εκτός από τους συνήθεις υπόπτους, ( Επιτροπή… Αλήθειας, Πρώτο Ψέμμα, δημοσιογραφικά και εκδοτικά εξαπτέρυγα του Κέντρου Επιχειρήσεων κατά της Κυβέρνησης και άλλα αυτόκλητα γιουσουφάκια…) φαίνεται ότι από κάτω από τον οζώδη “καπνό” κρύβονται αυτή τη φορά και άλλου είδους … “φωτιές“. Από εκείνες τις … γαλάζιες που μυρίζουν … πετρο-gaz !!! Προκαλώντας μερικές εύλογες απορίες που, θα μπορούσε να έχει ένας δημοσιογράφος … Βενεζουέλας!
Είναι τυχαίο ότι η … “αποκάλυψη”, μιας παρενόχλησης, στην πρεσβεία της εν λόγω χώρας στην Αθήνα, συνέβη το … 2013 και βλέπει το φως της δημοσιότητας το … 2016;
Είναι τυχαίο, ότι η … διαρροή αυτού του “ξεχασμένου” περιστατικού γίνεται σε μια χρονική και πολιτική συγκυρία όπου:
1. Ο υπ Επικρατείας Νίκος Παππάς βρισκόταν στις ΗΠΑ, σε μια απόλυτα επιτυχημένη,
όπως εξελίχθηκε, αποστολή που βασικό στόχο είχε, να αναθερμάνει πολιτικά το ενδιαφέρον της “παλιάς
φρουράς” του Λευκού Οίκου ( που αποχωρεί ), επάνω στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους
; Ζητώντας δηλαδή ουσιαστικά, να παρέμβει ( όπως και έγινε με μια σειρά δηλώσεων Αμερικανών κυβερνητικών στελεχών με
κορυφαία τον Lew ) η αμερικανική ηγεσία στο ΔΝΤ, ώστε να υπάρξει απεμπλοκή στο βέτο που βάζει για τη λήψη πρόσθετων ( προληπτικών ) μέτρων, πακέτο με την ελάφρυνση του χρέους.
2. Σε λίγες ημέρες καταφθάνει στη χώρα μας ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν με ένα πακέτο βαρυσήμαντων συμφωνιών, στο τραπέζι της συζήτησης με τον Αλέξη Τσίπρα, που σίγουρα αφορούν και τομείς όπως της ενέργειας αλλά και της μεταφοράς φυσικού αερίου στην ΕΕ.
3. Επιχειρείται να “προβληθεί”, επικοινωνιακά μια εικόνα, περίπου ότι η Συριζα είχε …”στενές” πολιτικές και (ποιος ξέρει τι άλλο), σχέσεις με την Βενεζουέλα και τον μακαρίτη πλέον πρόεδρό της το 2013, Ούγκο Τσάβεζ, που αποτελούσε και αποτελεί το “κόκκινο πανί” για κέντρα εξουσίας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και του καρτέλ
των πετρελαικών εταιρειών.
Ένα σενάριο που το είδαμε να παίζεται και σε Ισπανική βερσιόν, πριν τις εκλογές, με πρωταγωνιστή τον άλλο … απείθαρχο του Νότου, τον Πάμπλο Ιγκλέσιας και τους Ποντέμος, που υποτίθεται ότι … έκαναν μπίζνες με την Βενεζουέλα και τον Τσάβες.
4. Το σενάριο αυτό επαναλαμβάνεται τώρα, ( από τους ίδιους άραγε εμπνευστές ) και στην Ελλάδα με στόχο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ( τι κι αν το “θύμα” αυτού του περιστατικού ήταν κόρη στελέχους -τοτε- του ΣΥΡΙΖΑ, που στη συνέχεια αποχώρησε και τώρα ανήκει πολιτικά σε άλλο κόμμα που αντιπαλεύεται
σκληρά και με ιδιαίτερο φανατισμό τον ΣΥΡΙΖΑ
), προσπαθώντας να τροφοδοτήσει και πάλι με νέα “υποκινούμενα από το εσωτερικό” σενάρια, “τυχοδιωκτισμού” και “αδιαφανών διασυνδέσεων” του ΣΥΡΙΖΑ, τον ευρωπαϊκό και διεθνή Τύπο, που μετά το τελευταίο Eurogroup φιλοξενεί μόνο θετικά δημοσιεύματα για τις επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης και του Έλληνα Πρωθυπουργού στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
5. Κάποιοι κύκλοι εντός και εκτός δραστηριοποιούνται έντονα προς την κατεύθυνση της παράδοσης του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα, σε συγκεκριμένο ενεργειακό κολοσσό, με ισχυρή αμερικανική κεφαλαιακή συμμετοχή. Την ίδια μάλιστα ώρα που έγινε από το Στειτ Ντιπάρτμεντ ( που συνομιλεί σε τακτική βάση με κύκλους της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα ) αντικατάσταση του πρέσβη στην Αθήνα, από τον πρώην αμερικανό πρέσβη στην Ουκρανία, γνωστών περγαμηνών. Την παρέμβασή του στο “πορτοκαλί πραξικόπημα” που κύριο στόχο είχε την έξωση των ρωσικών εταιρειών εκμετάλλευσης και μεταφοράς ενέργειας και την ακύρωση των συμβολαίων με την ουκρανική κυβέρνηση.
6. Οι ίδιοι κύκλοι θα επιθυμούσαν σφόδρα, να πάει με … κομμένα τα φτερά, η ελληνική πλευρά στο τραπέζι των συζητήσεων με την ρώσικη αποστολή για τις προοπτικές ουσιαστικής συνεργασίας της Ελλάδας με τη Ρωσία προς όφελος της οικονομία των δύο χωρών αλλά και άλλων λαών της περιοχής αλλά και της ίδιας της ΕΕ, που θα έβρισκε άλλη μια ενεργειακή οδό να εξυπηρετεί τις ανάγκες της, μειώνοντας τις τιμές του ανταγωνισμού.

7. Παράλληλα πολλοί ενδιαφέρονται να πάει “κοντυμένος” ο Τσίπρας στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους με τους Ευρωπαίους εταίρους μας αλλά και το ΔΝΤ
Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια δηλαδή.
Και πολλές απορίες ενός δημοσιογράφο … Βενεζουέλας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *