Είστε εδώ

Απόλυτα προσγειωμένος ο Τσίπρας: “Η μισή Ελλάδα χρωστάει, απαραίτητη η ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις με κούρεμα οφειλής – Η αισχροκέρδεια είναι Made in Greece”

Απόλυτα ρεαλιστής με το τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγατική ζωή και στην κοινωνία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που εμφανίστηκε γνώστης του τι θα κληθεί να χειριστεί η προοδευτική κυβέρνηση την επομένη ημέρα των εκλογών, αλλά και με έτοιμο σχέδιο για να το αντιμετωπίσει.

Η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τον τόπο και την οικονομία είναι η προκήρυξη εκλογών επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αλλοπρόσαλλη πολιτική του στην αντιμετώπιση των μεγάλων κρίσεων, μιλώντας στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής με θέμα «Ελληνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι παράγοντας πολιτικής αστάθειας και πρωθυπουργός με ημερομηνία λήξης, υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική αλλαγή σήμερα είναι μια ανάγκη για να επανέλθουμε στη θεσμική ομαλότητα και την αποκατάσταση του κράτους δικαίου, μετά από όσα έχουν συμβεί».

Τα όσα δυσώδη βγαίνουν στο φως τις τελευταίες εβδομάδες, δείχνουν ότι μάλλον ζούμε τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας,  αναφέροντας ότι «αυτό που γίνεται σήμερα στη χώρα είναι μια γιγαντιαία και άδικη αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου.Μέσα από την υψηλή έμμεση φορολογία και τους τρομακτικούς λογαριασμούς του ρεύματος. Μια άδικη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους ισχυρούς.

Αναφερόμενος στο big bang που προκαλεί στην παγκόσμια κοινότητα και τη διεθνή οικονομία η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι  σε αντίθεση με την Ευρώπη, που η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών επένδυσε στα δημόσια συστήματα υγείας  και αντιμετώπισαν την οικονομική και ενεργειακή κρίση με κρατικοποιήσεις στην ενέργεια, με παρεμβάσεις στον κατώτατο μισθό, με ενεργοποίηση των μηχανισμών ελέγχου και συγκράτησης των τιμών, στην Ελλάδα  αφήνουμε την αγορά χωρίς καμία ρύθμιση και κυρίως χωρίς κανέναν έλεγχο να διαμορφώνει τις τιμές.

«Τα αποτελέσματα τα βιώνει κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση. Μας απαντάνε : Μα η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Ναι αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι καθόλου εισαγόμενη. Η αισχροκέρδεια είναι made in Greece», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη  η ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις με κούρεμα οφειλής, καθώς η μισή Ελλάδα χρωστάει ενώ αναφερόμενος στις τράπεζες ανέφερε ότι η κυβέρνηση τις παρακολουθεί  να μην δίνουν ρευστότητα αλλά να έχουν κέρδη 1 δισεκατομμύριο ευρώ η καθεμία από τις αυξήσεις στα επιτόκια χορηγήσεων.

«Η χώρα πάνω απ’ όλα σήμερα έχει ανάγκη από ασφάλεια και δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη Παντού», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας ότι η κοινωνία και η οικονομία ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από μια κυβέρνηση που στην αρχή έμοιαζε απλά δογματική αλλά εν τέλει φάνηκε επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη δημοκρατία. «Αυτή η σκοτεινή εποχή, σύντομα θα τελειώσει», υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *