Είστε εδώ
Home > FAQ news > Απολογία Μηταράκη με “άρωμα” εκλογών: 2,5 μήνες μετά τα έκτροπα με τα ΜΑΤ στα νησιά εκφράζει “βαθιά λύπη” και αναγνωρίζει ότι “ξέφυγε η κατάσταση και από την ΕΛΑΣ και ξέφυγε πολύ άσχημα”

Απολογία Μηταράκη με “άρωμα” εκλογών: 2,5 μήνες μετά τα έκτροπα με τα ΜΑΤ στα νησιά εκφράζει “βαθιά λύπη” και αναγνωρίζει ότι “ξέφυγε η κατάσταση και από την ΕΛΑΣ και ξέφυγε πολύ άσχημα”

Γραμμή Μπακογιάννη” ακολούθησε όπως φαίνεται ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης που 2,5 μήνες μετά τις εικόνες καταστολής και “μπάχαλου” με τα ΜΑΤ να σπάνε ακόμα και λίγα λεπτά πριν αποχωρήσουν από Χίο και Λέσβο αυτοκίνητα κατοίκων σαν να εκδικούνταν για τις αντιδράσεις που συνάντησαν από τις τοπικές κοινωνίες, αποφάσισε να δώσει διακαναλική σε τοπικά μέσα της Χίου (της εκλογικής του περιφέρειας δηλαδή...) για να ζητήσει εμμέσως συγνώμη και να πει ότι “ξέφυγε η κατάσταση και από την ΕΛΑΣ και ξέφυγε πολύ άσχημα” εκφράζοντας “μία πραγματική λύπη που είναι πιο βαθιά από μία απλή συγγνώμη”!

Διακαναλική συνέντευξη έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε τρία μέσα ενημέρωσης της Χίου (Αληθεια, Πατρίδα και Πολίτης) το βράδυ της Δευτέρας, όπου βρήκε ευκαιρία να μιλήσει και για όσα έγιναν πριν από 2,5 περίπου μήνες όταν τα ΜΑΤ έκαναν απόβαση σε Χίο και Λέσβο προκειμένου να επιβάλουν την κατασκευή νέων κλειστών δομών για μετανάστες και συγκρούστηκαν με κατοίκους.

«Δεν ήταν απόφαση Μηταράκη, αλλά έχω ξεκάθαρα προσωπική ευθύνη ως μέλος της κυβέρνησης. Παρότι δεν έχω την αρμοδιότητα, όπως ξέρετε, της Ελληνικής Αστυνομίας. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν διαχωρίζω τον εαυτό μου από μια συλλογική κυβερνητική απόφαση», είπε ο κ. Μηταράκης. Σε ερώτηση αν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπολίτες τους, Χιώτες, προκειμένου να ηρεμήσει το κλίμα και να αρχίσει ο διάλογος, 2,5 μήνες μετά, ο υπουργός απάντησε πως «έχω εκφράσει μια πραγματική λύπη, η οποία είναι μια πιο βαθιά φράση από μια απλή συγγνώμη».

Αναφερόμενος στα γεγονότα, είπε πως συνέβησαν σε μια εποχή που επικρατούσε στα νησιά μια «γηπεδικού τύπου» αίσθηση ότι μας επιτίθενται, ενώ αποκάλυψε πως στο μπλόκο του Βροντάδου εξαπολύθηκαν ρουκέτες όχι μόνο κατά των μηχανημάτων έργου, αλλά και κατά του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. που πετούσε πάνω από την περιοχή.

«Ελήφθη μια συλλογική κυβερνητική απόφαση σε μια εποχή που θα σας πω ότι ως προς τον κορονοϊό και ως προς το θέμα της ασύμμετρης απειλής η πραγματικότητα είναι ότι είχαμε δίκιο. Δεν είχαμε άδικο στην αναγκαιότητα ότι έπρεπε να κλείσει η ΒΙΑΛ και να γίνει μια κλειστή δομή. Δεν είχαμε άδικο ότι δεν είχαμε συνομιλητές», είπε και πρόσθεσε: «Υπήρχε μια εκτίμηση στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία ήταν ορθή, ότι αν ερχόντουσαν τα μηχανήματα μόνα τους, θα τα είχανε κάψει. Και δεν θα είχανε φτάσει ποτέ στο ‘17’ (σ.σ. στον χώρο που είχε επιλεγεί για την κατασκευή του κλειστού κέντρου). Και μέχρι το ‘17’ στο δρόμο υπήρχαν παγίδες, τους ρίξαν ρουκέτες, υπήρχε ένα πολύ έντονο πολεμικό κλίμα. Άρα η αστυνομία είχε πληροφόρηση ότι αν είχε προσπαθήσει να φτάσει δεν θα μπορούσε. Βρονταδούσιοι ρίξαν ρουκέτες στη μπουλντόζα και ρίξαν ρουκέτα και στο ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας που πετούσε από πάνω.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η επιλογή της αστυνομίας να στείλει περισσότερες δυνάμεις από ότι θα περίμενε κανείς είχε στόχο να αποφευχθούν τα επεισόδια. «Ο στόχος ήταν να μην ακουμπηθεί κανείς. Υπήρχε μια πολύ μεγάλη ένταση. Αυτή η μεγάλη ένταση δυστυχώς ξέφυγε απαράδεκτα και από την ΕΛ.ΑΣ. και ξέφυγε πολύ άσχημα», τόνισε, ενώ χαρακτήρισε ως μη αποδεκτές συμπεριφορές, τόσο την επίθεση και τον ξυλοδαρμό αστυνομικών σε ξενοδοχείο των ΜΑΤ από πολίτες, όσο και το σπάσιμο αυτοκινήτων πολιτών από τα ΜΑΤ κατά την αποχώρησή τους στο λιμάνι των Μεστών.

πηγή: ethnos.gr

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

One thought on “Απολογία Μηταράκη με “άρωμα” εκλογών: 2,5 μήνες μετά τα έκτροπα με τα ΜΑΤ στα νησιά εκφράζει “βαθιά λύπη” και αναγνωρίζει ότι “ξέφυγε η κατάσταση και από την ΕΛΑΣ και ξέφυγε πολύ άσχημα”

Leave a Reply

2 × 4 =

Top