Είστε εδώ

(επικαιροποιημένο) Αποκάλυψη: Ο ΟΣΥ του κ.Καραμανλή προχώρησε σε αγορά μαμούθ αξίας 240.000 ευρώ γαντιών από εταιρεία επίπλων στις Σέρρες!

1.600.000 γάντια, από επιπλάδικο στις Σέρρες! Νέα επιτελικά “ανδραγαθήματα” …

Δεν το πιστεύαμε ούτε εμείς.

Βρέθηκε επιπλάδικο στις Σέρρες που κέρδισε διαγωνισμό του ΟΣΥ για…γάντια!

Η απάντηση στο χθεσινό κουίζ του thefaq για το “Ποια εταιρεία του δημοσίου αγόρασε 240.000 ευρώ γάντια από εταιρεία που φτιάχνει…έπιπλα;“, είναι ότι ο ΟΣΥ, οι Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε., φορέας που εποπτεύεται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστα Αχ.Καραμανλή, προχώρησε σε αγορά – μαμούθ 16.000 γαντιών από την εταιρεία “Σεμελίδης και Σία Ο.Ε.” στις Σέρρες – νομό στον οποίο εκλέγεται ο Κώστας Αχ. Καραμανλής – με τίμημα 196.000 ευρώ συν ΦΠΑ, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να ξεπερνάει τια 240.000 ευρώ.

Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι πρόκειται για εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή και εμπορία επίπλων και ξυλουργικές εργασίες και η οποία μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο προχώρησε σε επέκταση του καταστατικού της προκειμένου να περιλαμβάνει ως σκοπό και το “εμπόριο ειδών-μέσων ατομικής προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες προστασίας προσώπου κάθε είδους, ποδιές) κλπ συναφή είδη”!

Γεννά πραγματικά πολλά ερωτηματικά η ενέργεια αυτή, τόσο ως προς τον μεγάλο αριθμό τεμαχίων της παραγγελίας όσο και ως προς τον τρόπο που επελέγη μία εταιρεία που μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο ειδικευόταν στην κατασκευή επίπλων και στις ξυλουργικές εργασίες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με βάση το έγγραφο στην “Διαύγεια” (ΑΔΑ: 9ΩΒ1ΟΚΩ0-ΜΒΕ), η προμήθεια των γαντιών από την ΟΣΥ γίνεται στην τιμή των 12,25 ευρώ ανά τεμάχιο, όταν η συσκευασία των 100 τεμαχίων, με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, τιμολογείται στη λιανική από 12 ευρώ. Η ΟΣΥ δηλαδή, αν και παραγγέλνει 16.000 τεμάχια (προφανώς συσκευασίες των 100 γαντιών) θα πληρώσει για αυτές σε τιμές λιανικής...

Παρακάτω το έγγραφο της Διαύγειας, το site της εταιρείας epiplasemelidis.gr και η αλλαγή καταστατικού στο ΓΕΜΗ:

Και ολόκληρο το αρχείο της τροποποίησης του καταστατικού που κατατέθηκε στο Επιμελητήριο Σερρών και καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ: 

[pdf-embedder url=”https://thefaq.gr/wp-content/uploads/2021/04/uploads_52_114161052000_829bf3cf-650e-496b-8b9d-9db53a2e4d88.pdf” title=”__uploads_52_114161052000_829bf3cf-650e-496b-8b9d-9db53a2e4d88″]

Πέρα πάντως από το οξύμωρο της σύμπτωσης φορέας που εποπτεύεται από έναν υπουργό να καταλήγει σε παραγγελία – μαμούθ υγειονομικού υλικού εν μέσω πανδημίας σε εταιρεία που κατασκευάζει έπιπλα και η οποία βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια στην οποία πολιτεύεται ο υπουργός, γεννώνται και μια σειρά ουσιαστικών ερωτηματικών από μια πρώτη ανάγνωση και τα οποία χρήζουν διευκρινίσεων:

 • Με ποια κριτήρια για παράδειγμα έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης ποιότητας γαντιών “ΝΙΤΡΙΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΟΥΔΡΑ”, τι ειδικότητες εργαζομένων αφορά και πόσους εργαζόμενους;
 • Ποια διαγωνιστική διαδικασία ακολουθήθηκε και ποιο το κριτήριο της κατακύρωσης;
 • Ποια τα κριτήρια επιλογής αναδόχου;
 • Πόσοι ενδιαφερόμενοι συμμετείχαν στη διαδικασία, ποιος ο χρόνος της διαδικασίας και ποιο το συνολικό ποσό της μέχρι σήμερα δαπάνης;
 • Ποτέ έγινε η προηγούμενη προμήθεια;

***upd: Όπως μας επεσήμανε σε σχόλιο αναγνώστης, αναζητώντας την συγκεκριμένη έγκριση δαπάνης στο σύστημα “Προμηθεύς“, το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων, σημειώνεται για τη συγκεκριμένη πράξη ότι αποτελεί “Απευθείας Ανάθεση – (Covid 19)”, κάτι που απαντά τουλάχιστον το ερώτημα για το ποια διαγωνιστική διαδικασία (δεν) ακολουθήθηκε:

***upd2: Λάβαμε στις 22 Απριλίου το παρακάτω εξώδικο από την εταιρεία:

3 σχόλια στο “(επικαιροποιημένο) Αποκάλυψη: Ο ΟΣΥ του κ.Καραμανλή προχώρησε σε αγορά μαμούθ αξίας 240.000 ευρώ γαντιών από εταιρεία επίπλων στις Σέρρες!

 1. Από ότι φαίνεται η ΟΣΥ εχει μεγάλη αδυναμία στις Σέρρες του Αχιλεα, δειτε και την εταιρεία
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΓΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ ΑΦΜ 998977980
  που προμηθευσε το 2020 μασκες την ΟΣΥ με δαπανη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ
  ΒΛΕΠΕ ΑΔΑ-ΔΙΑΥΓΕΙΑ
  ΩΛΩΦΟΚΩ0-Θ4Ο
  ΨΨΤΩΟΚΩ0-ΨΗΠ
  6ΔΤΧΟΚΩ0-35Λ
  Ω3ΝΛΟΚΩ0-ΧΩΨ

  Και ένα μυστικό πρόκληση για ερευνα:
  Στην επιτροπή αξιολόγησης μετέχει κρυφά (γιατι δεν βεβαια βγάζουν το εγγραφο με τα ονοματα της επιτροπής δημόσια) και ο αναμεμειγμένος με το σκανδαλο του ΠΡΩΗΝ ΚΕΕΛΠΝΟ Γ.Δροσης (ιποθεση ΠΟΥΛΗ) που τον εχουν αποσπάσει από την ΚΤΥΠ εδώ και ένα χρονο ως συμβουλο

  1. Ώπα, παιδιά, αυτά που αναφέρει ο… Άσχετος δείτε τα γιατί δεν εμφανίζονται καν στο “Προμηθεύς” (αν ψάξετε με το ΑΦΜ του λήπτη) που είναι ακόμα πιο ύποπτο…

 2. Εντωμεταξύ η «απόφαση» ανάθεσης είναι για τα κλάματα. Λείπουν διαδικασίες από τα υπόψη (π.χ. ότι έγινε επί COVID), αναφορά στο αίτημα, στην διαδικασία, κ.ο.κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *