Είστε εδώ

Αποκάλυψη Documento: Αρχειοθέτησαν … τον Πάτση, μαζί με τον Μητσοτάκη! (έγγραφα)

Αίσθηση και πολλά ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη ότι αρχειοθετήθηκε το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με του Ανδρέα Πάτση, αφού πρώτα φρόντισαν να κρύψουν τα στοιχεία τους. Σύμφωνα με το documentonews.gr, όλα έγιναν πριν από ένα μήνα κατόπιν εισήγησης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Παππαδά προς την αρμόδια επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης, έγινε γνωστό ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Παππαδάς εισηγήθηκε προς την επιτροπή, η υπόθεση του πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση να παραπεμφθεί στην εισαγγελία. Ωστόσο, σύμφωνα με το documentonews.gr, πριν από περίπου ένα μήνα ήταν ο ίδιος αντεισαγγελέας που τήρησε εντελώς διαφορετική στάση, όταν ήταν αυτός που εισηγήθηκε, η επιτροπή να αρχειοθετήσει τις υποθέσεις των παράνομων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλε τόσο το πρωθυπουργικό ζεύγος, όσο και ο Ανδρέας Πάτσης. Και μάλιστα, την ίδια ημέρα.

Το documentonews.gr έχει στην κατοχή του τα πρακτικά από τα αποτελέσματα μέρους τακτικού ελέγχου, που πραγματοποίησε η επιτροπή πόθεν έσχες για τα φορολογικά έτη 2015 έως 2019. Η επίμαχη λίστα φέρει υπογραφή 26 Σεπτεμβρίου 2022. Εισηγητής είναι ο αντεισαγγελέας Βασίλης Παππαδάς. Στην επίμαχη λίστα συμπεριλαμβάνονται 1.075 ονόματα. Δηλαδή η επιτροπή έπρεπε μέσα σε μια ημέρα να κρίνει κατά πόσο υπάρχει παραβίαση νόμου σε 1.075 υποθέσεις. Μάλιστα σε κάθε ελεγχόμενο αναγράφονται απλά τα αρχικά του ονόματος και του επιθέτου του, καθώς και τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΦΜ του.

Πιο συγκεκριμένα, στην επίμαχη λίστα βρίσκεται ένας ελεγχόμενος με τα αρχικά Μ.Κ. Τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΦΜ του συγκεκριμένου ελεγχόμενου (1944) ταυτίζονται με του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έγγραφο αρχειοθέτησης Μητσοτάκη
(DOCUMENTONEWS.GR)

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση του Ανδρέα Πάτση, όπου σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ελεγχόμενος με αρχικά Π.Α. κι ενώ τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΦΜ (1078) του συγκεκριμένου ταυτίζονται με αυτά του Ανδρέα Πάτση.

Έγγραφο αρχειοθέτησης Πάτση
(DOCUMENTONEWS.GR)

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 8, παράγραφος 1 του νόμου 3213/2003, ο οποίος αφορά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές ανάμεσα στα πολιτικά πρόσωπα στα οποία «απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως είτε με παρένθετα πρόσωπα». Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου, στα παρένθετα πρόσωπα λογίζονται μεταξύ άλλων «οι σύζυγοι και οι εν διαστάσει σύζυγοί τους και τα πρόσωπα, με τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης».

 

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *