Είστε εδώ

Αποκαλύψεις που εξοργίζουν για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη και του βρέφους που κυοφορούσε: Τρεις κλήσεις στο ΕΚΑΒ και όταν επιτέλους έφτασε δεν είχε … οξυγόνο!

Σε ενδομήτρια αιμορραγία αποδίδεται ο τραγικός θάνατος της 19χρονης εγκύου, που κατέληξε το πρωί της Τετάρτης στη Νέα Μάκρη, δίχως να προλάβει να φτάσει στο Κέντρο Υγείας της περιοχής της, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει τρομερή θλίψη στο πανελλήνιο, αλλά και σημαντικές ανησυχίες για την κατάσταση της δημόσιας Υγείας στη χώρα, αφού λίγα 24ωρα πριν μια 63χρονη γυναίκα στην Κω άφησε την τελευταία της πνοή πάνω σε καρότσα αγροτικού, λόγω αδυναμίας εύρεσης ασθενοφόρου στο νησί.

Οι συγγενείς της 19χρονης εγκύου έχουν καταγγείλει ήδη από το πρωί την τεράστια και καταλυτική καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναδύθηκαν νωρίτερα, το περιστατικό με τη νεαρή κοπέλα αξιολογήθηκε ως μη επείγον από τους αρμόδιους, και έτσι ενώ η οικογένεια έκανε την πρώτη κλήση στις 10:24 το πρωί, το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο στις 13:30 το μεσημέρι.

Μεσολάβησε, δηλαδή, ένα διάστημα περίπου τριών ωρών για να ανταποκριθεί κάποιο όχημα του ΕΚΑΒ στις αγωνιώδεις κλήσεις των συγγενών της 19χρονης, που την έβλεπαν να καταρρέει μπροστά στα μάτια τους από τη στιγμή που εκδήλωσε αδιαθεσία.

Παρά τις προσπάθειες και των συγγενών, αλλά και του ΕΚΑΒ όταν πια έφτασε στη 19χρονη, η έγκυος νεαρή δεν είχε σφυγμούς, ενώ δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή με ΚΑΡΠΑ.

Τρεις κλήσεις στο ασθενοφόρο
Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έλαβε τρεις κλήσεις από τους συγγενείς της 19χρονης το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με όσα είπε ο θείος της νεαρής κοπέλας. Η πρώτη έγινε στις 10:24 το πρωί και ακολούθησε ακόμα μια στις 10:58 από άλλο τηλέφωνο, ενώ για τελευταία φορά κλήθηκε το ΕΚΑΒ στις 11:41.

Τελικά το ασθενοφόρο έφτασε στις 13:30 και όπως κατήγγειλε ο θειος της, το ασθενοφόρο δεν διέθετε οξυγόνο.

«Πήραμε το ασθενοφόρο από τις 10:24 και ήρθε στις 13:30. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο δεν υπήρχε οξυγόνο», αποκάλυψε ο θείος της.

Σημειώνεται πως μέσα σε αυτό το απελπιστικό διάστημα που κόστισε την ζωή της 19χρονης, έγινε και η προσπάθεια να μεταφερθεί με ταξί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της. Όμως, ο οδηγός ταξί δεν δέχτηκε να την πάρει γιατί «φοβόταν», όπως μετέφερε συγγενής της 19χρονης εγκύου.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *