Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αποκαλύψεις Κοττάκη για το “βρώμικο παιχνίδι” Κυριάκου-Φώφης κατά συνταξιούχων και ΑΠΕ 

Αποκαλύψεις Κοττάκη για το “βρώμικο παιχνίδι” Κυριάκου-Φώφης κατά συνταξιούχων και ΑΠΕ 

Στην πολιτική κόντρα που ξέσπασε μεταξύ των κομμάτων, με αφορμή δημοσίευμα του ΑΠΕ για πληροφορίες από την Ευρώπη που έδειχναν μη περικοπή των συντάξεων, δύο ημέρες πριν την παρουσία του Κυριακού Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σημερινό του άρθρο ο διευθυντής της εφημερίδας «Εστία», Μανώλης Κοττάκης.

«Ο καυγάς, τα πρωτοσέλιδα ορισμένων, οι οργίλες ανακοινώσεις των κομμάτων έγιναν αέρας μέσα σε μια στιγμή», είναι η φράση που χρησιμοποιεί ο γνωστός δημοσιογράφος στη σημερινή «Εστία», κατακεραυνώνοντας όσους έσπευσαν να καταδικάσουν το δημοσίευμα του ΑΠΕ, ενώ σήμερα εκείνες οι πληροφορίες βγαίνουν αληθείς, όπως οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup και οι χθεσινές πληροφορίες της Καθημερινής για την θέση της Μέρκελ πάνω στο θέμα.

Ο Μανώλης Κοττάκης επιβεβαιώνει ότι το ΑΠΕ μετέφερε «πληροφορία που διέρρευσε από το κλιμάκιο των δανειστών στην πρώτη μεταμνημονιακή επίσκεψή του στην Αθήνα», ενώ αποκαλύπτει πως γνώστες του θέματος –με ενημέρωση, μάλιστα, από τους εκπροσώπους των δανειστών- ήταν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ. Γράφει χαρακτηριστικά: «το δικό μας ρεπορτάζ έλεγε, επίσης, ότι αξιωματούχοι του κλιμακίου (Ντέκλαν Κοστέλλο και λοιποί) ενημέρωσαν για την εξέλιξη στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη αναφορά στο επίμαχο θέμα στην ομιλία του στη ΔΕΘ».

Ο δημοσιογράφος επίσης αναφέρει: «Το Αθηναϊκό Πρακτορείο κατηγορήθηκε για πολιτικά παιχνίδια και για fake news, τα κόμματα πού κατά τα άλλα ήταν ενημερωμένα εξέδωσαν ανακοινώσεις για “βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες των συνταξιούχων” και μέρος του Τύπου ακολούθησε με πηχυαίους τίτλους».

ΥΓ: Το thefaq είναι σε θέση να γνωρίζει ότι εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Μαρία Σπυράκη και τους συνεργάτες τους, ήταν ενημερωμένος και ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας. Για αυτό και ήταν ο μοναδικός που απέφυγε να πάρει μέρος σε αυτό το “βρώμικο παιχνίδι” της ΝΔ και κατά των συνταξιούχων και κατά των δημοσιογράφων του ΑΠΕ, κρατώντας μια μετριοπαθή στάση, ενώ σε δηλώσεις του και σε ΜΜΕ έλεγε ότι πιθανότατα η κυβέρνηση δεν θα αναγκαστεί να προβεί σε περικοπές των συντάξεων και ότι τα νούμερα του προϋπολογισμού της δίνουν το δικαίωμα να προχωρήσει στη μη εφαρμογή του μέτρου.

One thought on “Αποκαλύψεις Κοττάκη για το “βρώμικο παιχνίδι” Κυριάκου-Φώφης κατά συνταξιούχων και ΑΠΕ 

  1. Ποιος πιστεύει το ΑΠΕ; Έχει βγάλει τόσα πολλά ψέματα σαν ειδήσεις που η υπόλειψή του είναι στα τάρταρα! Εδώ σήμερα η Μέρκελ που παίζει παιχνίδι σην πλάτη του Ελληνικού λαού κατόπιν των υποσχέσεων του Τσίπρα να πάρει πίσω τους πρόσφυγες και να δώσει όνομα , γλώσσα και ταυτότητα στους Σκοπιανούς, κανείς δεν πιστεύει τη διαρροή πως είναι σύμφωνη να μην κοπούν οι συντάξεις αλλά να τηρηθούν τα μεταρρυθμιστικά μέτρα σαν Ευαγγέλιο! Δε βαρεθήκατε να μας κοροϊδεύετε;

Leave a Reply

Top