Είστε εδώ
Home > FAQ news > Απόγνωση! Ο μακελάρης μετέδιδε live στο facebook την επίθεση (vid)! Είχε γράψει με λατινικούς χαρακτήρες τη λέξη Turkofagos στην κάννη του όπλου! 49 νεκροί από την επίθεση σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς της Ν Ζηλανδίας

Απόγνωση! Ο μακελάρης μετέδιδε live στο facebook την επίθεση (vid)! Είχε γράψει με λατινικούς χαρακτήρες τη λέξη Turkofagos στην κάννη του όπλου! 49 νεκροί από την επίθεση σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς της Ν Ζηλανδίας

Ένα τμήμα του βίντεο μετέδωσε η Dailymail, έχοντας αποκρύψει τις σκληρές εικόνες. Ο 28χρονος Αυστραλός, Μπρέντον Τάραντ είναι ο δράστης της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος μπήκε σε δύο τεμένη και σκόρπισε αδιακρίτως τον θάνατο.

Βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, δείχνουν την live μετάδοση μιας εκ των επιθέσεων σε ένα βίντεο διάρκειας 17 λεπτών την ύπαρξη του οποίου επιβεβαίωσε η αστυνομία ανακοινώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια να «κατέβει» το υλικό.

Σε αυτό φαίνεται ο Τάραντ να ανοίγει το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, να βγάζει από αυτό ένα όπλο και να κατευθύνεται στο τζαμί. «Ας αρχίσει το πάρτι» λέει κυνικά πριν βγεί από το αυτοκίνητό του με το όπλο προτεταμένο. Αρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως δίνοντας χαριστικές βολές σε όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Στο ίδιο βίντεο ο Τάραντ φέρεται να μπαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο στο τζαμί και να πυροβολεί συνεχώς. Η πρώτη φάση της φονικής επίθεσής του κράτησε 3 λεπτά με τον ίδιο να επιστρέφει αφού πήρε νέα πυρομαχικά προκειμένου να δει αν υπάρχουν επιζήσαντες.

Ο Τάραντ σε λογαριασμό του στο Twitter που έχει απενεργοποιηθεί είχε αναρτήσει φωτογραφίες με όπλα και πυρομαχικά πάνω στα οποία είχε γράψει μηνύματα με λευκή μπογιά.

Όπως γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook, o Έλληνας δημοσιογράφος που ζει στην Αυτραλία, Αλέκος Μάρκελος, μια από τις επιγραφές στην κάνη του όπλου γραφει -με λατινικούς χαρακτήρες – την ελληνική λέξη “Turkofagos” χωρίς αυτο να τον συνδέει απαραίτητα με την Ελλάδα.

Για τουλάχιστον 49 νεκρούς και πάνω από 48 τραυματίες κάνει λόγο η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας από την ένοπλη επίθεση ενός λευκού άντρα σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς.

Όπως αναφέρει η αστυνομία ο δράστης είναι ένας 28χρονος γεννημένος στην Αυστραλία που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε το ψευδώνυμο, «Brenton Tarrant».

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Leave a Reply

twenty + eight =

Top