Είστε εδώ
Home > FAQ news > Απόγνωση για τους πολίτες ενώ η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά: Άλμα πάνω από 10% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο – Στο 9,4% τον «εναρμονισμένο» δίνει η Eurostat!

Απόγνωση για τους πολίτες ενώ η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά: Άλμα πάνω από 10% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο – Στο 9,4% τον «εναρμονισμένο» δίνει η Eurostat!

Σαρώνει τα πάντα ανεξέλεγκτο το κύμα ακρίβειας, που δεν είναι πλέον δυνατόν να ανακοπεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει σηκώσει τα χέρια – και τα μολύβια – ψηλά και απλώς παρακολουθεί την “ανθρωπιστική” καταστροφή των νοικοκυριών και των επιχειρ’ησεων!

Τα στοιχεία για τον πληρωρισμό στην ΕΕ τον Απρίλιο δείχνουν ότι έρχονται ακόμη χειρότερες ημέρες για το κύμα ακρίβειας.

Η Eurostat εκτιμά ότι με βάση τα εναρμονισμένα με τα πρότυπα της EE στοιχεία, την Ελλάδα ο πληθωρισμός αυτόν τον μήνα έφτασε το 9,4%. Τον Μάρτιο η αντίστοιχη εκτίμηση ήταν για πληθωρισμό 8%, ενώ η Ελληνική Στατιστική Αρχή με τις προσαρμοσμένες στα ελληνικά δεδομένα μετρήσεις, ανακοίνωσε τελικά πληθωρισμό 8,9%, δηλαδή σχεδόν μία μονάδα ψηλότερα.

Με βάση τα παραπάνω, η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον Απρίλιο αναμένεται πλέον να επιβεβαίωσει ότι ο πληθωρισμός θα κάνει άλμα πάνω από το 10% τον Απρίλιο.

 

Πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

three × 1 =

Top