Διεθνή

Έστω και μόνο για 20 μέρες ένας πρώην Πρωθυπουργός πήγε φυλακή

Έστω και μόνο για 20 μέρες ένας πρώην Πρωθυπουργός πήγε φυλακή

 

  • Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, θα αποφυλακιστεί σήμερα, Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, μετά την αποδοχή της αίτησης αποφυλάκισης του από το Εφετείο του Παρισιού, ενώ θα τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο και επιτήρηση, με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο Σαρκοζί είχε φυλακιστεί στις 21 Οκτωβρίου για ποινή πέντε ετών, μερικώς για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2007 από το καθεστώς Καντάφι

Βγαίνει από τη φυλακή ο Νικολά Σαρκοζί, όπως ανακοινώθηκε από το Εφετείο του Παρισιού, κατόπιν εισήγησης και της Εισαγγελίας.
Το Εφετείο του Παρισιού δέχτηκε την αίτηση αποφυλάκισης του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος από τις 21 Οκτωβρίου στη φυλακή της Santé, στις μόνες φυλακές του Παρισιού.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο, ενώ θα αποφυλακιστεί σήμερα Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.

Το Δικαστήριο έκρινε τη Δευτέρα ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος απόκρυψης αποδεικτικών στοιχείων, άσκησης πίεσης, συνεννόησης (…). Η διατήρηση σε προφυλάκιση δεν δικαιολογείται», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Το δικαστήριο αποφάσισε να θέσει τον πρώην πρόεδρο υπό επιτήρηση, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, απαγόρευση εξόδου από τη Γαλλία.

Ο πρώην πρόεδρος, ο πρώτος στη Γαλλία (και την ΕΕ) που φυλακίζεται, είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση και στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 από το καθεστώς Καντάφι της Λιβύης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Περισσότερα
Σχετικά
Προτεινόμενα

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FAQ Media

Good Life

Ενέργεια