Είστε εδώ
Home > FAQ news > Από τη μια “δάκρυα” για την “ΜΑΡΦΙΝ” και από την άλλη … άγριο ξύλο και προπηλακισμοί κατά πολιτών και κατοίκων στην Κυψέλη! Μαρτυρίες σοκ: “Ο φίλος μου κατέβηκε να δει τι συμβαίνει και τον συνέλαβαν – Του έχουν σπάσει 3 δόντια”! Συνέχεια και στη ΓΑΔΑ

Από τη μια “δάκρυα” για την “ΜΑΡΦΙΝ” και από την άλλη … άγριο ξύλο και προπηλακισμοί κατά πολιτών και κατοίκων στην Κυψέλη! Μαρτυρίες σοκ: “Ο φίλος μου κατέβηκε να δει τι συμβαίνει και τον συνέλαβαν – Του έχουν σπάσει 3 δόντια”! Συνέχεια και στη ΓΑΔΑ

Μπορεί ο Πρωθυπουργός και η ΠτΔ να μίλησαν ερναντίον της βίας και του διχασμού στη σημερινή κυβερνητική φιέστα στο σημείο των τραγικών θυμάτων της MARFIN το 2010, αλλά η πραγματικότητα που εξελίσσεται ερήμην της Δημοκρατίας και των κανόνων του Συντάγματος εδώ και μερικά βραδια από την Αστυνομία του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, καταδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Άσκοπη και απρόκλητη επίδειξη βίας, βαναυση καταστολή, προπηλακισμοί, προκλήσεις, επιδρομές κατά πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, συμπεριφορά κατακτητη και οχι υπηρετών της κοινωνίας και του νόμου.

Απίστευτα περιστατικά αστυνομικής εκτροπής εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών και κατοίκων της περιοχής της Κυψέλης, στο κέντρο της πόλης, στην πασίγνωστη πλατεία Αγ. Γεωργίου. Σύμφωνα με καταγγελίες όμως υπήρξε και συνέχεια τα ξημερώματα στη ΓΑΔΑ…

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το in.gr έως και χρήση χημικών (!) έκαναν οι αστυνομικοί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη λίγο μετά τις 02:00 προκειμένου να απομακρύνει νεαρούς που είχαν μαζευτεί στο σημείο. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα προσήχθησαν -αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στις οδηγίες εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης του κοροναϊού- και η ένταση συνεχίστηκε έξω από τη ΓΑΔΑ. Όπως επισημαίνεται, προκλητική στάση παρατηρείται από την ΕΛ.ΑΣ. παρά τις οδηγίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου των συναθροίσεων στις πλατείες κατά τις νυχτερινές ώρες.

Μετά τις προσαγωγές, ομάδα αλληλέγγυων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ και φωνάζοντας συνθήματα ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Αν και οι συγκεντρωμένοι δεν προκάλεσαν και η κινητοποίηση ήταν ειρηνική, καθώς φώναζαν μόνο συνθήματα, διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσε στο σημείο για να διαλύσει την συγκέντρωση.

Αστυνομικοί, μάλιστα, επιτέθηκαν κατά πολιτών που απλώς και μόνο ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί που προσήχθησαν από την πλατεία Κυψέλης, επειδή είχαν… συναθροιστεί και αποτελούσαν εν δυνάμει κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Αγνωστο παραμένει για ποιο λόγο προσήχθησαν οι νεαροί από την πλατεία Κυψέλης, δεδομένου ότι ο νόμος προβλέπει πρόστιμα -και όχι συλλήψεις- για την περίπτωση που παραβιάζονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στον ιστότοπο news247.gr, η συμπεριφορά των Αστυνομικών Δυνάμεων ήταν ανεξήγητα επθετική και βίαιη.

Η φίλη του ενός από τους πέντε συλληφθέντες, μίλησε θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία της. (Τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του News 24/7) :

“Ήμασταν στο σπίτι μας, στη διασταύρωση Παξών με Σπετσών στην Κυψέλη και βλέπαμε μια σειρά στην τηλεόραση. Περίπου στις 2 ακούσαμε φασαρία. Ο φίλος μου κατέβηκε στον δρόμο να δει τι γίνεται. Ήταν με τις πυτζάμες, έβαλε ένα παντελόνι, παπούτσια και βγήκε. Εγώ με έναν ακόμη φίλο μας βγήκαμε στο μπαλκόνι για να δούμε τι συμβαίνει. Δεν τον είδαμε Βλέπαμε τον κόσμο από κάτω και Αστυνομία. Φώναζαν όλοι και καταλαβαιναμε ότι έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές. Εμείς δεν μπορούσαμε να δούμε πού πήγε. Περίπου στις 2 και 20 με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι τον έχουν συλλάβει και ότι έχει μαζί του ταυτότητα.

Βγήκαμε και πήγαμε στη ΓΑΔΑ και στο ΑΤ Κυψέλης προσπαθώντας να δούμε που τον έχουν πάει. Τελικά, παρουσία δικηγόρου τον βρήκαμε στο ΑΤ Κυψέλης. Είδαμε ότι έτρεχαν αίματα από το κεφάλι του όπου τον είχαν χτυπήσει, είχαν σπάσει τρία δόντια του και είχε μώλωπες στον λαιμό του“.

Ένας ακόμη από εκείνους που βρίσκονταν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, την ώρα που η Αστυνομία έκανε έφοδο, είπε, επίσης θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του (Τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του News 24/7):

” Ήμασταν στην πλατεία. Εγώ είχα πάει από τις 21:00. Επικρατούσε απόλυτη ηρεμία. Τα νούμερα που βλέπω και έχουν αναφερθεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όποιος ξέρει την Πλατεία Αγίου Γεωργίου, καταλαβαίνει πως δεν χωρούν 300 άτομα, στην πλατεία επουδενί. Μεταξύ μας τηρουσαμε τις αποστάσεις κανονικά.

Περίπου στις 2 παρά τη νύχτα, ανεβαίνει μια διμοιρία ΜΑΤ στην πλατεία. Η πρώτη τους κίνηση ήταν να μας πετάξουν μια κρότου λάμψης ή δακρυγόνο. Προκαλείται αμέσως πανικός. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις μερικά δευτερόλεπτα πριν, έκλεισαν τα φώτα της πλατείας και αναρωτιέμαι αν όλα αυτά έγιναν εν γνώσει της δημοτικής αρχής. Να σημειώσουμε πως δεν είχε υπάρξει κάποια διαμαρτυρία κατοίκων ή κάποια όχληση νωρίτερα από την Αστυνομία. Μετά τα χημικά, αρχίζουμε και τρέχουμε προς πάσα κατεύθυνση. Ξεκίνησε κυνηγητό στα γύρω στενά, με τους ανθρώπους της ομάδας Δράση να χτυπούν όποιον βρίσκουν μπροστά τους. Φυσικά ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ανθρώποι που απλώς κατοικούν στην Κυψέλη και δεν βρίσκονταν καν στην πλατεία.

Μου προκάλεσε εντύπωση η στάση της Αστυνομίας και στη συνέχεια, γιατί όταν πήγαμε έξω από τη ΓΑΔΑ, περίπου στις 5:00 το πρωί, όπου είχαν μεταφέρει τους προσαχθέντες, μια διμοιρία των ΜΑΤ μας χτυπούσε με τις ασπίδες και μας έβριζε, ενώ βρισκόταν εκεί και η ομάδα Δράση, με τα μηχανάκια. Μας επεδεικνυαν τα γκλομπ τους και στη συνέχεια στήθηκαν σε παράταξη απέναντι μας. Μάρσαραν και μετά μας πήραν κυνήγι, μαζί με τα ΜΑΤ τα οποία μας πετούσαν χημικά και μας χτυπούσαν”.

4 thoughts on “Από τη μια “δάκρυα” για την “ΜΑΡΦΙΝ” και από την άλλη … άγριο ξύλο και προπηλακισμοί κατά πολιτών και κατοίκων στην Κυψέλη! Μαρτυρίες σοκ: “Ο φίλος μου κατέβηκε να δει τι συμβαίνει και τον συνέλαβαν – Του έχουν σπάσει 3 δόντια”! Συνέχεια και στη ΓΑΔΑ

Leave a Reply

nineteen + eighteen =

Top