Είστε εδώ
Home > FAQ news > Από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis! Δίωξη για παθητική δωροδοκία στο Μανιαδάκη

Από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis! Δίωξη για παθητική δωροδοκία στο Μανιαδάκη

Ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία ασκήθηκε σε βάρος του Νίκου Μανιαδάκη, του πρώην συμβούλου των υπουργών Υγείας, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών για την υπόθεση του σκανδάλου Novartis.

Ο Ν.Μανιαδάκης, που όπως έχουμε ήδη αναφέρει, έχει διατελέσει σύμβουλος του Α.Λοβέρδου, του Μ.Σαλμά και, με βάση πληροφορίες, που όμως, δεν έχουν διαψευστεί, και του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και διαπραγματευτής με την τρόικα σε θέματα φαρμάκου, συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν επιχείρησε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για τη Μαδρίτη, καθώς επιδίωκε να φύγει μία και καλή από την Ελλάδα, μετακομίζοντας εν κρυπτώ -σύμφωνα με τις αρχές- μαζί με όλη του την οικογένεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της efsyn.gr, μόλις οι αρχές αντιλήφθηκαν τις προθέσεις του, σήμανε συναγερμός και διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, ενώ παρέδωσε και το διαβατήριο του.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι ο κατηγορούμενος πλέον για την υπόθεση Novartis Νίκος Μανιαδάκης ήταν μέχρι πρόσφατα προστατευόμενος μάρτυρας στην εν λόγω υπόθεση, ωστόσο από την έρευνα προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του στην υπόθεση, γεγονός που οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50.

«Για πάνω από έναν χρόνο είχε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα και μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκε από έννομη προστασία στο καθεστώς της ποινικής δίωξης» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του συλληφθέντα, Θεόδωρος Μαντάς, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τις τελευταίες εξελίξεις.

Leave a Reply

Top