Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Από αναχαίτιση που δεν έγινε επέστρεφε ο Γιώργος Μπαλταδώρος” – Τι αποκάλυψε ο Φώτης Κουβέλης

“Από αναχαίτιση που δεν έγινε επέστρεφε ο Γιώργος Μπαλταδώρος” – Τι αποκάλυψε ο Φώτης Κουβέλης

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα μίλησε ο αν.Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο 1ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Όπως είπε, «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από τις στρατιωτικές αρχές, επέστρεφαν από μια αναχαίτιση δυο τουρκικών αεροσκαφών, η οποία αναχαίτιση δεν έγινε, διότι είχαν ήδη φύγει τα τουρκικά αεροσκάφη προς την Τουρκία. Έτσι επέστρεφαν στη βάση τους στη Σκύρο και 9 μίλια πριν πλησιάσουν στο νησί, ο δεύτερος πιλότος, γιατί ο αείμνηστος Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ο αρχηγός της αποστολής, έχασε ξαφνικά το πρώτο αεροσκάφος, το οποίο έπεσε στη θάλασσα. Έτσι λοιπόν χάθηκε ο γενναίος αυτός άνθρωπος. Συνεχίζονται οι έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο. Κατηγορηματικά, ο θάνατος του πιλότου μας του Γιώργου Μπαλταδώρου δεν έχει σχέση με αναχαίτιση. Εννέα μίλια πριν φθάσει στη Σκύρο χάθηκε το αεροσκάφος μαζί με τον Γιώργο Μπαλταδώρο».

Ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου τονίζοντας ότι «θρηνούμε την απώλεια του γενναίου και εκλεκτού τέκνου της χώρας μας. Του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Ανήκει στο Πάνθεον των Ηρώων. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η απώλεια είναι οδυνηρή. Ήταν ένας αφοσιωμένος αξιωματικός της αεροπορίας. Λάτρευε τη δουλειά του. Είχε υψηλό το φρόνημα και υπηρετούσε το καθήκον με αυταπάρνηση. Η οδύνη είναι τεράστια για όλους μας».

Πηγή: amna.gr

Leave a Reply

Top