Είστε εδώ
Home > FAQ news > Απίθανο! Το καλοκαίρι άνοιξε τα σύνορα και “πνιγήκαμε” στον κορονοϊό και τώρα προτείνει Πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών με επιστολή του στην Φον Ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης σύμφωνα με το POLITICO

Απίθανο! Το καλοκαίρι άνοιξε τα σύνορα και “πνιγήκαμε” στον κορονοϊό και τώρα προτείνει Πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών με επιστολή του στην Φον Ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης σύμφωνα με το POLITICO

Παρότι μέχρι το καλοκαίρι, στην καλύτερη περίπτωση η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να εμβολιάσει λιγότερο από το 40% του πληθυσμού με βάση τα δεδομένα εμβολιασμων που υπάρχουν, την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19», πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση στην Ε.Ε., σύμφωνα με πληροφορίες του Politico.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας την «επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη – μέλη».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας είναι, αναγκαστικά, θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας».

Παράλληλα, το Politico σημειώνει πως αν και η Ελλάδα «δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για τα ταξίδια, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «αυτό (το πιστοποιητικό εμβολιασμού) θα προσφέρει επίσης ένα κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να προχωρήσουν σε εμβολιασμό».

Πηγή: newpost.gr

Leave a Reply

20 + 4 =

Top