Είστε εδώ

Απίστευτος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου: Βγάζει “λάδι” την κυβέρνηση για τη Θεσσαλονίκη και ρίχνει τη “λέζα” στην Επιτροπή: Δεν υπήρχε εισήγηση, μειοψήφισε η άποψη να ληφθούν μέτρα

Για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη χθες σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, όπου ομολόγησε ότι υπήρχαν εισηγήσεις “κάποιων λοιμωξιολόγων” όπως είπε αρχικά στο ΣΚΑΙ (στη συνέχεια στην εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου είπε ξεκάθαρα ότι “οι λοιμωξιολόγοι μας είχαν εισηγηθεί” να ληφθούν αυστηρά μέτρα πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου αλλά η κυβέρνηση δεν πήρε σχετική απόφαση από σεβασμό στην παράδοση και την ορθοδοξία, κλήθηκε να τοποθετηθεί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή.

Αν και μέλος και ο ίδιος στην Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος του ΠΙΣ “ξελάσπωσε” την κυβέρνηση και έριξε ουσιαστικά την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία περιήλθε τελικά η Θεσσαλονίκη με τα εκατοντάδες κρούσματα, τους νεκρούς και τα νοσοκομεία στο “κόκκινο” για μήνες στην Επιτροπή, λέγοντας ότι δεν υπήρχε εισήγηση να ληφθούν μέτρα πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου γιατί η συγκεκριμένη απόψη, αν και εκφράστηκε από ορισμένους, ήταν μειοψηφία μεταξύ των μελών της Επιτροπής.

«Όχι, δεν υπήρχε εισήγηση. Υπήρχε συζήτηση στην επιτροπή στον κατάλληλο χρόνο αλλά η άποψη που έλεγε ότι έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα μέτρα ή πιο αποφασιστικά ήταν μειοψηφική. Δεν υπήρξε τέτοια εισήγηση. Υπήρξαν αυτοί που είχαν κάνει άλλου είδους προτάσεις εντός της επιτροπής και ήταν μειοψηφική άποψη» είπε συγκεκριμένα ο Αθ.Εξαδάκτυλος.

Για τις εκκλησίες και πόσο ανησυχητικά είναι αυτά που βλέπουμε σε σχέση με την πανδημία ο κ. Εξαδάκτυλος σχολίασε: «Ο ιός όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι βρίσκει την ευκαιρία να μεταδίδεται. Για οποιοδήποτε λόγο και αν συγκεντρώνονται σε οποιοδήποτε χώρο και αν συγκεντρώνονται. Και αυτό το έχουμε διαπιστώσει στην πράξη κατ’ επανάληψη. Έχουμε εμπειρία και από διάδοση ιού σε χώρους λατρείας και από τη διάδοση του ιού σε άλλους χώρους».

«Φοβούμαι ότι είναι πολύ επικίνδυνο για αυτούς τους ανθρώπους που συνωστίζονται κάποιοι να συναντήσουν τον δημιουργό τους πρόωρα. Και αυτό έχει συμβεί και σε ανθρώπους της εκκλησίας. Κάποιοι μετάνιωσαν δημοσίως για όσα έλεγαν επίσης δημοσίως», συμπλήρωσε.

Αν θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων: «Φοβούμαι πως θα δούμε. (…) Λογικά θα περιμένει κανείς να δει μία αύξηση. Παραδοσιακά λέμε 15-20 μέρες ας ελπίσουμε να μην είναι τέτοια που να επηρεάζει τις συνολικότερες εξελίξεις. Υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις που μένουν να καταγραφούν και στην πράξη».

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον μικρό αριθμό εμβολιασμών, λέγοντας ότι «πιστεύω ότι θα πρέπει να σταματήσει το στοιχείο της υπερβολής που περιβάλει όλη αυτή τη διαδικασία. Να γίνει με πρακτικότερη και αποτελεσματικότερη. Να χρησιμοποιηθεί ο χρόνος που έχουμε μέχρι να έχουμε μεγάλες παραλαβές εμβολίων για να βελτιώσουμε το σχεδιασμό μας ώστε να μπορούμε να εμβολιάσουμε τους ανθρώπους ταχύτερα όταν θα έχουμε περισσότερα εμβόλια. Διότι η κοινωνία μας είναι τόσο μα τόσο κουρασμένη που θα πρέπει να εμβολιαστεί γρήγορα για να επανέλθει σε μία κανονικότητα. Διότι βλέπουμε ακόμα και χώρους που παραδοσιακά δεν δημιουργούν αντιθέσεις να μην μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα. Ένας χώρος είναι η Εκκλησία πχ. Αυτό το βλέπουμε και ο τρόπος για να βγούμε γρηγορότερα από αυτή τη διαδικασία είναι ένας αποτελεσματικός εμβολιασμός. Άρα δεν είναι ικανοποιητικό ότι η χώρα έχει παραλάβει 151.000 εμβόλια από τις 26 Δεκεμβρίου και έχει εμβολιάσει 16.300 ανθρώπους. Αυτό δεν είναι ικανοποιητικό. Θα ήταν ικανοποιητικό αν λέγαμε εμείς έχουμε το σχεδιασμό μας που προβλέπει 2 εκατ. Εμβολιασμούς τον χρόνο. Στο διάστημα αυτό κάνουμε ένα σχεδιασμό που να προβλέπει τέσσερα εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα και αυτό μπορεί να γίνει αν χρησιμοποιηθούν 20.000 ιδιωτικά ιατρεία που υπάρχουν στη χώρα και που δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν τα λαμβάνει υπόψιν του. Σήμερα θα έπρεπε να έχει ειπωθεί ότι τα εμβόλια που παραλάβαμε τα κάναμε όλα, τα τελειώσαμε και περιμένουμε επόμενες δόσεις. (…) Αν φοβάται κάποιος να χρησιμοποιήσει τα 20.000 ιατρεία να βγει και να πει σε ένα διάλογο επιχειρημάτων επιστημονικών γιατί φοβάται και γιατί δεν το θέλει.

«Δεν μπορεί να υπάρξει λογική απάντηση επ’ αυτού», συμπλήρωσε.

πηγή: newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *