Είστε εδώ
Home > FAQ news > Απίστευτος διάλογος στο MEGA: “Δεν μπορούσε η Επιτροπή να εισηγηθεί να μην κλείσουν οι εκκλησίες, να μην στέλνουμε αστυνομικούς στα Θεοφάνεια;” – “Το θέμα δεν τέθηκε καν στην Επιτροπή”…(vid)

Απίστευτος διάλογος στο MEGA: “Δεν μπορούσε η Επιτροπή να εισηγηθεί να μην κλείσουν οι εκκλησίες, να μην στέλνουμε αστυνομικούς στα Θεοφάνεια;” – “Το θέμα δεν τέθηκε καν στην Επιτροπή”…(vid)

Απόλυτα χαρακτηριστική και αντιπροσωπευτική του θεάτρου του παραλόγου που ζούμε τους τελευταίους μήνες με την πανδημία, με την Επιτροπή που συνεδριάζει και η κυβέρνηση λέει και ξαναλέει ότι ακούει τις εισηγήσεις της αλλά αρνείται πεισματικά να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνδριάσεων της, με τους ειδικούς – μέλη της Επιτροπής και μη – να αποφεύγουν συστηματικά να μιλήσουν ξεκάθαρα για το θέμα των εκκλησιών και τη Θεία Κοινωνία, για τις παλινωδίες της κυβέρνησης με τις αντικρουόμενες αποφάσεις, με τελευταίο “κρούσμα” αυτές για το κλείσιμο/ άνοιγμα των εκκλησιών τα Θεοφάνεια, ήταν ο διάλογος που είχαν το πρωί της Κυριακής στον αέρα του MEGA οι παρουσιαστές Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Ανθή Βούλγαρη με τον καθηγητή Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

Κόντρα στις διαρροές των προηγούμενων ημερών ότι ο καθηγητής Βατόπουλος διεμήνυσε ότι δεν θα ξαναεμφανιστεί στα ΜΜΕ γιατί δεν μπορεί να υπερασπίζεται αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς συνεδριάσεις ή ακόμα και σε αντίθεση με όσα εισηγούνται οι επιστήμονες, με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το άνοιγμα των σχολείων, εμφανίστηκε στην εκπομπή  “κοινωνία Ώρα MEGA” και ακολούθησε, για το θέμα του εορτασμού των Θεοφανείων, ο παρακάτω αποκαλυπτικός (για όλους τους λάθος λόγους…) διάλογος:

Χασαπόπουλος: Μέρα που είναι ήθελα να σας ρωτήσω, άξιζε αυτή η ταλαιπωρία, να υπάρχει αστυνομία στις εκκλησίες, δεν θα μπορούσε να υπάρχει μία εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους να μην κλείσουν οι εκκλησίες εν πάση περιπτώσει αυτή την ημέρα, γιατί είναι πολύς ο κόσμος, είναι μεγάλη γιορτή σήμερα, που θέλει να πάρει τον αγιασμό του. Βλέπετε τώρα, είναι ωραίο τώρα στα Θεοφάνεια να στέλνουμε τους αστυνομικούς να βλέπουμε πόσοι μαζεύονται;

Βατόπουλος: Κοιτάξτε, δεν συζητήθηκε το θέμα, δεν τέθηκε στην Επιτροπή το θέμα των Θεοφανείων. Η δικιά μου η αίσθησή μου ήταν ότι ό,τι έγινε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα γινόταν και στα Θεοφάνεια.

Βούλγαρη: Α, δεν συζητήθηκε.

Βατόπουλος: Όχι

Χασαπόπουλος: Ούτε ερωτηθήκατε;

Βατόπουλος: Όχι, αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα γιατί είναι τόσα πολλα τα θέματα που συνεδριάζουμε σχεδόν κάθε μέρα. Η θέση είναι η γνωστή, δεν πρέπει να υπάρχει συνωστισμός. Και νομίζω και η εκκλησία πρέπει να δει το θέμα λίγο ευρύτερα. Η εκκλησία έπαιξε σε πάρα πολλές στιγμές κρίσεως στην Ελλάδα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.

Χασαπόπουλος: Και η Εκκλησία όμως θα μου επιτρέψετε να σας πω σήμερα, κάνει αυτό που έκανε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Δηλαδή αντέδρασε ουσιαστικά επειδή υπήρχεαυτή η αόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει κλειστές τις εκκλησίες.

Βατόπουλος: Ναι…Πάντως στην Επιτροπή δεν συζητήθηκε το θέμα αλλά δεν νομίζω ότι είναι εκεί το πρόβλημα.

Χασαπόπουλος: Σήμερα όπως είναι τα πράγματα λέτε να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα και να έχουμε διασπορά, μετά την απόφαση να μπούνε 20, 30, 50 άτομα μέσα στις εκκλησίες;

Βατόπουλος: ………Εννοείτε να γίνει ό,τι έγινε την Πρωτοχρονιά και τα Χριστούγεννα; Δεν νομίζω ότι είναι εκεί το πρόβλημα. Θα μπορούσαν να ανοίξουν και τις εκκλησίες. Η κυβέρνηση πήρε μία απόφαση, το θέμα δεν συζητήθηκε στην Επιτροπή αλλά ξαναλέω δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Καλό είναι να μην πολώνονται τα πράγματα και σε αυτό το θέμα.

Χασαπόπουλος, Βούλγαρη: Δίκιο έχετε…

Leave a Reply

5 + seven =

Top