Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Απασφάλισε” ο Πολάκης και καταγγέλλει προκλητική απόφαση της Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών: Μπλοκάρει την αγορά εξοπλισμού για νοσοκομεία με λεφτά της Περιφέρειας Αττικής γιατί έκανε προσφυγή η…Siemens!

“Απασφάλισε” ο Πολάκης και καταγγέλλει προκλητική απόφαση της Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών: Μπλοκάρει την αγορά εξοπλισμού για νοσοκομεία με λεφτά της Περιφέρειας Αττικής γιατί έκανε προσφυγή η…Siemens!

Δημόσια καταγγελία απηύθυνε κατά της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ο Παύλος Πολάκης, κατηγορώντας την για πρωτοφανές μπλοκάρισμα της αγοράς εξοπλισμού σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, μετά από ένσταση και της Siemens.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άγγελου Προβολισιάνου για το koutipandoras.gr, o αν.Υπουργός Υγείας απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Δημήτρη Λαμπρούλη, είπε χαρακτηριστικά: «Καταγγέλλω δημόσια τι έγινε με την Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών. Να τραβάς τα μαλλιά σου…». Εξήγησε δε πως για πρώτη φορά υπήρξε προγραμματική συμφωνία για την χρηματοδότηση του εξοπλισμού των νοσοκομείων από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως διεξήχθη σχετικός διαγωνισμός παρά του ότι «μπήκαν λυτοί και δεμένοι» για να τον σταματήσουν. Ως προς τις δικλείδες ασφαλείας, ο κ. Πολάκης επισήμανε πως κάθε εταιρία που θα μειοδοτούσε, θα υπέγραφε υπεύθυνη δήλωση διαβεβαιώνοντας πως το εκάστοτε μηχάνημα θα πληρούσε τις ανάλογες προδιαγραφές και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την ταχύτερη παραλαβή των μηχανημάτων από τα νοσοκομεία. Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα του, μέσω μίας «προκλητικής απόφασης» της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ανεστάλη ο διαγωνισμός γιατί προσέφυγαν δύο εταιρείες, εκ των οποίων η μία είναι η Siemens!

«Και τι βγαίνει και λέει; Όχι, να μην γίνει έτσι γιατί μπορεί να έχουμε δημόσιο συμφέρον, αλλά υπάρχει και το συμφέρον της εταιρίας, η οποία θα κάνει γνωστή την τιμή…» ανέφερε σε έντονο ύφος ο κ. Πολάκης, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι η εν λόγω Αρχή έβαλε στην ίδια ζυγαριά το δημόσιο συμφέρον με αυτό της εταιρίας.

Προηγουμένως, ο κ. Πολάκης επέκρινε τον τρόπο που δικαστικοί λειτουργοί προσπαθούν να συντηρήσουν με κάθε τρόπο το καθεστώς των υπεργολαβιών για υπηρεσίες καθαριότητας στα νοσοκομεία της χώρας, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα όπως αυτό στο «Αττικόν». «Εκεί είχαμε προσλάβει (σ.σ. υπαλλήλους καθαριότητας) και λένε απολύστε τους…» αφηγήθηκε, καλώντας ανοιχτά τα μέλη του ΚΚΕ να παρέμβουν κινηματικά κατά αυτών των αποφάσεων και πρακτικών.

Πηγή: koutipandoras.gr

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

one × 3 =

Top