Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Απάντηση στη “χολή” του Αμβρόσιου και από το Μητροπολίτη Ρεθύμνου: Το Θεό τιμωρό και εκδικητή τους τον χαρίζω

Απάντηση στη “χολή” του Αμβρόσιου και από το Μητροπολίτη Ρεθύμνου: Το Θεό τιμωρό και εκδικητή τους τον χαρίζω

Απάντηση στο διχαστικό παραλήρημα του Αμβρόσιου έδωσε και ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου Ευγένιος καλώντας τον να μετανοήσει, επισημαίνοντας ότι ο Θεός-τιμωρός δεν είναι ο Θεός της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Κάποιοι τον βάφτισαν τιμωρό, κάποιοι τον βάφτισαν εκδικητή. Προσωπικά αυτόν τον θεό τους τον χαρίζω. Από αυτή την θέση (…) τη στιγμή που υπάρχουν τέσσερις Ρεθυμνιώτες ανάμεσα στους αγνοούμενους, δεν επιτρέπω στον συνεπίσκοπο (σ.σ. Αμβρόσιο) να λέει πως ο Θεός εκδικείται τους ανθρώπους και τους τιμωρεί και τους ζητώ να μετανοήσει, αν μπορεί να ακούσει αυτή τη φωνή μου και αν θέλει να με ακούσει και δεν με θεωρήσει νεότατο μεταξύ των αδελφών του, άρα έναν άνθρωπο στον οποίο δεν πρέπει να δώσει και τόση σημασία», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ευγένιος από το Ναό του Αγίου Παντελεήμονα μετά το τρισάγιο για τα θύματα της Αττικής και συμπλήρωσε:

« Εγώ το λέω και το φωνάζω. Ο Θεός είναι πατέρας αγάπης, ανοικτή αγκαλιά. Δεν υπάρχει θεοδικία, δεν υπάρχει καμία άλλη εικόνα για τον θεό και οποιαδήποτε άλλη εικόνα δεν είναι ο Θεός της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Δεν είναι ο Θεός που μας δίδαξε ο Χριστός ο ίδιος; Δεν είναι ο ίδιος που μας είπε να αγαπούμε τους πάντες και τα πάντα;» είπε ακόμα και πρόσθεσε «λέω μόνον ότι εμένα με πονάει πάρα πολύ να τρέχω από το πρωί μέχρι το βράδυ για να φέρουμε έναν άνθρωπο στην εκκλησία και κάποιοι να διώχνουν τον κόσμο από την Εκκλησία. Να σταματήσουμε να σκανδαλίζουμε τους ανθρώπους. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ευγένιος έκανε έκκληση για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού ενώ ζήτησε από το ποίμνιο να προσεύχεται και για τους ανθρώπους που πρόσφεραν τα πάντα για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους μέσα στην καταστροφή της φωτιάς.

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

Top