Είστε εδώ
Home > FAQ news > Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό-παραλιακή αφού ο “Μπάλλος” ξεφτίλισε το επιτελικό κράτος αλλά απλή “ενθάρρυνση” για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα…

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό-παραλιακή αφού ο “Μπάλλος” ξεφτίλισε το επιτελικό κράτος αλλά απλή “ενθάρρυνση” για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα…

Αφού το σφυροκόπημα του Μπάλλου απέδειξε την ανοργανωσιά και την έλλειψη προετοιμασίας του επιτελικού κράτους απέναντι σε μία κακοκαιρία που αναμενόταν εδώ και μέρες, οι βραδινές ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ήρθαν να συμπληρώσουν την εικόνα που αποδεικνύει ότι το μόνο σχέδιο που έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η εκ των υστέρων προσπάθεια διαχείρισης με βασικό όπλο τις απαγορεύσεις.

Έτσι, στις ανακοινώσεις που έκανε ο Χρήστος Στυλιανίδης, λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης, ενημέρωσε ότι για την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και την παραλιακή για αυτοκίνητα και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες, ωστόσο για τον ιδιωτικό τομέα η οδηγία του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι ότι “ενθαρρύνεται” απλώς η τηλεργασία για να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι.

Απαγόρευση κυκλοφορίας δηλαδή κλείσιμο του δρόμου, ενώ – υποτίθεται – καθήκον της πολιτείας είναι να παίρνει μέτρα που θα επιτρέπουν να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι και να λειτουργούν όλα, όσο γίνεται, κανονικά. Την ίδια ώρα απλή σύσταση (και όχι απόφαση) για τις ιδιωτικές εταιρείες να επιτρέψουν την τηλεργασία των εργαζομένων τους, με μία ανακοίνωση που έρχεται 2 ώρες περίπου πριν τα μεσάνυχτα…

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

1) 1:00 μετά τα μεσάνυχτα με 8:00 το πρωί της Παρασκευής απαγορεύεται η διέλευση ΙΧ οχημάτων και ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή.

2) Κλειστές θα μείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των ΟΤΑ

3) Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική στον ιδιωτικό τομέα για να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι.

4) Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι κλείνουν τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική. Να σημειώσουμε ότι τοπικές Αρχές έχουν αποφασίσει το κλείσιμο σχολείων στις δικές τους περιοχές, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο.

5) Θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι Δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.

6) Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από τον ιδιωτικό τομέα για να συνδράμει στον δημόσιο στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Leave a Reply

seven − 3 =

Top