Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ανύπαρκτες δίοδοι διαφυγής προς τη θάλασσα! Νέες αποκαλύψεις από την ομάδα του καθηγητή Λέκκα

Ανύπαρκτες δίοδοι διαφυγής προς τη θάλασσα! Νέες αποκαλύψεις από την ομάδα του καθηγητή Λέκκα

Στοιχεία και επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική την 23η Ιουλίου συγκέντρωσε και ανέλυσε στα πλαίσια της διαρκούς επιστημονικής έρευνας το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και το ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ομάδα του καθηγητή Ευθύμη Λέκκα παρουσιάζει όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής και συνεχώς επικαιροποιεί, όπως την πορεία των ανέμων την έκταση της περιοχής από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα και οι επιπτώσειςστα σπίτια των περιοχών που επλήγησαν ανάλογα με τα υλικά κατασκευής τους.


Εντούτοις, οι εικόνες από drone και Google Earth της έρευνας συγκλονίζουν αφού αποδεικνύουν ότι οι δίοδοι διαφυγής προς τη θάλασσα ήταν από στενές έως ανύπαρκτες, εγκλωβίζοντας τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να φτάσουν στη θάλασσα για να ξεφύγουν από τις φλόγες, ενώ χαρακτηριστική είναι και η εναέρια εικόνα με τα 35 καμμένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν σε συμφόρηση και σε πολύ μικρό χώρο.

Όλα τα στοιχεία παρουσιάζονται συγκεντρωτικά σε τεύχος της μη περιοδικής έκδοσης του ΠΜΣ με τίτλο “NEWSLETTER OF ENVIRONMENTAL, DISASTERS AND CRISES MANAGEMENT STRATEGIES”

 

 

One thought on “Ανύπαρκτες δίοδοι διαφυγής προς τη θάλασσα! Νέες αποκαλύψεις από την ομάδα του καθηγητή Λέκκα

Leave a Reply

Top