Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αντώναρος: “Ο Σαμαράς δεν μιλάει τυχαία! Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον Μητσοτάκη”

Αντώναρος: “Ο Σαμαράς δεν μιλάει τυχαία! Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον Μητσοτάκη”

Αιχμές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα, που πρόσφατα εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τα διορισμένα στελέχη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και υπ. Επικρατείας δήλωσε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη πως «όταν έχεις μια υδροκέφαλη κυβέρνηση σαν αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελούμενη από στελέχη που κατά το ήμισυ δεν προέρχονται από την κοινοβουλευτική ομάδα είναι παράξενο. Δεν είναι συμβατό με την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Με βρίσκει σύμφωνο αυτό που είπε ο κ.Τζαβάρας».

Για τον κ. Αντώναρο επίσης και με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά σε σαββατιάτικη εφημερίδα, «ένας πρώην πρωθυπουργός όπως είναι ο κ. Σαμαράς δεν μιλάει τυχαία. Είναι σαφές πως θέλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα όσα είπε. Η προσπάθεια ορισμένων μέσων ωστόσο να μην ‘σηκώσουν’ τα λεγόμενα Σαμαρά, δείχνει πως υπάρχει μάλλον μια αγωνία, μια ανησυχία από πιο ψηλά».

Για τις γερμανικές εκλογές ο κ. Αντώναρος – πεδίο που το γνωρίζει πολύ βαθιά λόγω της επαγγελματικής του πορείας επί χρόνια ως αρθρογράφος σε γερμανικά ΜΜΕ – επεσήμανε ότι για πρώτη φορά τα 2 μεγάλα κόμματα δεν έπιασαν καν το 50% των ψήφων (49,9%) ενώ προέβλεψε ότι ανεξάρτητα από την αλλαγή σκυτάλης στην καγκελαρία και την διακυβέρνηση της χώρας, το στίγμα της γερμανικής πολιτικής στα ελληνοτουρκικά δύσκολα θα αλλάξει…

Τέλος, αναφερόμενος στις συμφωνίες σε εξοπλιστικό-αμυντικό επίπεδο με τη Γαλλία, ο κ. Αντώναρος τόνισε πως «θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν πρέπει να δημιουργείται η ψευδαίσθηση πως με μία σημαντική αγορά θα κοιμόμαστε ήσυχοι. Η Τουρκία δεν παύει να είναι επικίνδυνη, να είναι ένας δυσάρεστος γείτονας. Θα πρέπει από την πλευρά μας να της δείχνουμε να καταλάβει και μέσω των παρεμβάσεών μας προς τους συμμάχους πως η στάση της αυτή δεν είναι αποδεκτή. Τα σχετικά διαβήματα πρέπει να γίνονται έγκαιρα, ενώ βάση μας πάντα πρέπει να αποτελεί το Διεθνές Δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες».

Πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

seven + 6 =

Top