Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αντώναρος για τον εκβιασμό Μητσοτάκη για «νέες εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο» : “Προδίδει εκνευρισμό …”

Αντώναρος για τον εκβιασμό Μητσοτάκη για «νέες εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο» : “Προδίδει εκνευρισμό …”

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Καραμανλή, “διαβάζει” πίσω από τις γραμμές των δηλώσεων Μητσοτάκη περί νέων εκλογών ( μετά από αυτές της 7ης Ιουλίου) και μάλιστα το κατακαλόκαιρο ( 15 Αυγούστου) , εάν η ΝΔ δεν έχει ισχυρή εντολή – όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του – και επιχειρεί να αναλύσει το “τι ακριβώς εννοεί ο Μητσοτάκης με το ότι και οι επόμενες, μετά τις επόμενες … εκλογές, θα γίνονται με απλή αναλογική εάν η ΝΔ δεν μπορέσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο”…

 

Πιο συγκεκριμένα  ο Ευ. Αντώναρος γράφει στον λογαραισμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Έχει μεγάλο — πολιτικό — ενδιαφέρον η προ-αναγγελία του Κυριακου Μητσοτάκη πως “αν δεν έχει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατια, θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο.” Κσι το λέω σοβαρά. Ούτε ειρωνικά. Ούτε απαξιωτικα.

Διαπίστωση πρώτη: Αν η ΝΔ δεν φθάσει στην αυτοδυναμία (και δεν μπορέσει η δεν θελήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού η να κυβερνήσει με ανοχή καποιου κόμματος), τότε οντως το πιθανότερο είναι να πάμε για νέες εκλογές μεσοκαλόκαιρο.

Διαπίστωση δευτέρη: Η προ-αναγγελία Μητσοτάκη προδίδει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι στη ΝΔ δεν θεωρούν ότι έχουν την αυτοδυναίμα (παρά τις μετρησεις στπ τσεαπκι τους) και βγάζουν ένα μικρο-εκνευρισμό. Δευτερον: θέλουν να ευαισθητοποιήσουν πολλούς ψηφόοφορυςι που ίσως προτιμήσουν να πάνε σε διακοπές στη θάλασσα. Μόνο που τέτοιες δημόσιες δηλώσεις επιδρούν μερικές φορές αντίστροφα στην ψυχολογια των πολλών που δέν τους αρέσει να βρίσκονται μπροστά σε “εκβιαστικά διλημματα “.

Διαπίστωση τριτη: Αν η χωρα πάει σε επαναληπτικές εκλογές αυγουστιατικα χωρις να εχει σχηματισθεί κυβερνηση (όπως κα θα συμβεί) , οι καλοκαιρινές εκλογές θα γίνουν υποχρεωτικά με την απλή αναλογική. Και κατα πάσαν πιθανότητα — και οι επόμενες. Αφου βέβαια η κυβερνηση συνασπισμού που θα σχηματισθει δεν θα έχει την απαιτουμενη πλειοψηφία για να αλλάξει αμεσα τον εκλογικό νόμο.

Ισως αυτό να ήθελε να πει τελικά ο Μητσοτάκης».

Leave a Reply

six − four =

Top