Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > Αντώναρος για Κεραμέως: “Η κυρία “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” κατά το παπαδοπούλειο δόγμα …”

Αντώναρος για Κεραμέως: “Η κυρία “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” κατά το παπαδοπούλειο δόγμα …”

Σκληρή κριτική στον αυταρχισμό που αποπνέει ο τρόπος άσκησης της κυβερνητικής εξουσίας της Υπουργού Παιδείας κ Κεραμέως, άσκησε και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.

Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο twitter ο κ Αντώναρος σχολιάζει:

“Ή κυρία “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν” κατά το παπαδοπούλειον δόγμα άσκησης της εξουσίας. Η: Οπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος…( αν και η σωστη φράση είναι: ον ου τύπτει λόγος ουδέ ραβδος)”

Ενώ ανάλογη επικριτική ανάρτηση έκανε και στο Facebook :

“Είναι εξοργιστικό αλλά, αν έτσι είναι το μυαλό σου κι η αντίληψη σου για την κοινωνία, δεν αλλάζεις ούτε σε εκατό χρόνια.

Κάθε φορά που κάνει δημόσια εμφάνιση η Υπουργός Παιδείας πολώνει την κατάσταση και οξύνει τις εντάσεις. Αντί να τις καταπραΰνει — όπως θα έπρεπε να κάνει. Δεν είναι μόνο η μόνιμα ξυνισμένη – αγουροξυπνημενη έκφραση του προσώπου της ( για την οποία μόνο η φύση φταίει). Είναι κυρίως τα λόγια που διαλέγει. Είναι οι φράσεις που χτίζει. Είναι οι άμεσες αλλά και έμμεσες απειλές που διατυπώνει. Είναι η συνεχής παρουσίαση τελεσιγράφων που αποδεικνύονται ατελέσφορα. Αν δεν κάνετε αυτό, θα υποστείτε αυτή η την άλλη συνέπεια. Με ύφος απειλητικό. Είναι η αντίληψη του σπασίκλα μαθητή που πιστεύει ( ο δύσμοιρος!) ότι ο δικός του κόσμος είναι ο τέλειος. Κι όλοι οι άλλοι πρέπει να προσαρμόζονται.

Αν μπορούσε θα έπαιρνε και τον χάρακα στα χέρια της. Για να επαναφέρει τον σωματικό σωφρονισμό δια του ραβδισμού στα σχολεία. Μη σας ξενίσει. Το έκανε με την επανεισαγωγή της αναγραφής της διαγραφής στα απολυτήρια — ναι το μέτρο που κρίθηκε ήδη αντισυνταγματικό.”

Leave a Reply

nine − six =

Top