Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > ANT1 (και τράπεζες) ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ! Αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού (156 εκατ. ευρώ) του ΑΝΤ1 ενώ μόλις χθές πούλησε τους σερβικούς σταθμούς 180 εκατ! ( Πριν 3 μήνες κατέβασαν το Mega για 15 εκατ …)

ANT1 (και τράπεζες) ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ! Αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού (156 εκατ. ευρώ) του ΑΝΤ1 ενώ μόλις χθές πούλησε τους σερβικούς σταθμούς 180 εκατ! ( Πριν 3 μήνες κατέβασαν το Mega για 15 εκατ …)

Σε αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού προχωράει η ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ. Τον περασμένο Ιούνιο ολοκληρώθηκαν οι σχετικές συζητήσεις με τις τράπεζες που χορήγησαν το κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 156.560.726 ευρώ (αξία δανείου 31.12.2017). Οι τράπεζες αποδέχθηκαν την προοδευτική μείωση του επιτοκίου δανεισμού και την τροποποίηση των δόσεων αποπληρωμής, με την τελευταία να προβλέπεται τον Δεκέμβριο του 2024, με δυνατότητα επέκτασης τον Δεκέμβριο του 2026. Αντισταθμιστικά η εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει στη χρήση του 2018 επιπλέον ποσό 2 εκατ. ευρώ ως τμηματική αποπληρωμή κεφαλαίου.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι τράπεζες ένα τρίμηνο πριν είχαν ζητήσει από τον πρώην ανταγωνιστή του ΑΝΤ1, το Mega, να σταματήσει να εισπράττει διαφήμιση και ενώ το υπόλοιπο του δανείου που όφειλε η τηλεοπτική επιχείρηση ήταν ύψους… 15 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα είχαν αποπληρωθεί από τα διαφημιστικά έσοδα των ετών 2016 και 2017 στους δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ήτοι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το ακόμα πιο “ενδιάφερον” μάλιστα είναι οτι οι τράπεζες προχωρησαν σε αυτή τη “διευκόλυνση” της ρύθμισης με τον Όμιλο ΑΝΤ1 ενώ μόλις χθές έγινε γνωστό ότι ο Όμιλος συμφερόντων Θοδωρή Κυριακού ( προσωπικός φίλος του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη , αμφιτρύων των καλοκαιρινών τους διακοπών στη βίλα του στο Πόρτο Χέλι αλλά και με τη διάθεση του προσωπικού του ελικοπτέρου για τις μετακινησεις του ζεύγους Μητσοτάκη από τα Χανιά) προχώρησε στην πώληση των τηλεοπτικών του σταθμών στη Σερβία έναντι οικονομικού ανταλλάγματος 180 εκατ. ευρώ! Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τους σέρβικους σταθμούς εθνικής εμβέλειας PRVA and O2, οι οποίοι θα μεταβιβαστούν στην Kopernikus Corporation, έναντι του οικονομικού ανταλλάγματος που προαναφέρθηκε. Η μεταβίβαση τελεί υπό την έγκριση των σερβικών αρχών.

Πηγή: typologies.gr

Leave a Reply

Top