Είστε εδώ

Ανοίγει την πόρτα του “φρενοκομείου” ο Μητσοτάκης ενώ ο ίδιος ετοιμάζει την αποχώρησή του; Με τη ΣτΠ σε λεπτό σχοινί το Κίεβο ανακοινώνει ότι η Ελλάδα θα υπογράψει συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία! Αποστολή στρατευμάτων;

Στα ζάρια φαίνεται να πάιζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την γεωπολιτική σταθερότητα της χώρας ενώ ξεκάθαρα “διαπραγματεύεται” το δικό του μέλλον ασκώντας “ΙΧ εξωτερική πολιτική”!

Δεν πρόκειται για πληροφορία, ούτε για σενάριο. Είναι επίσημη ανακοίνωση της προεδρίας της Ουκρανίας, του γραφείου του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Το Κίεβο, όπως έχει κάνει άλλωστε και στο παρελθόν, «καρφώνει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μυστικές αμυντικές συμφωνίες, όταν ο Πρωθυπουργός είχε το θράσος να διαψεύδει.

Όπως κάθε φορά όμως, έτσι και αυτή, εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Τα όρια της εθνικής μειοδοσίας πια, έχουν ξεθωριάσει επικίνδυνα…

Τι ανακοινώθηκε σήμερα από το Κίεβο;

Ότι η Ουκρανία και η Ελλάδα θα υπογράψουν «συμφωνία ασφαλείας» (θα περιλαμβάνει και αποστολή στρατευμάτων;) στο εγγύς μέλλον, σε μια κίνηση που θα «τινάξει στο αέρα» ακόμα και τα… ψίχουλα των ελληνορωσικών σχέσεων που είχαν απομείνει,  την ώρα πλέον που η ΣτΠ βρίσκεται ξανά στον “αέρα” εξαιτίας των εσωκομματικών χειρισμών του Πρωθυπουργού) καταδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την εγκληματική εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια πολιτική που είναι απόλυτα υποταγμένη στη Δύση και δη στις ΗΠΑ, μια πολιτική που συντρίβει τις εθνικές γραμμές και τις παραδοσιακές συμμαχίες της Ελλάδας (βλέπε και Σερβία εκτός από τη Ρωσία), μια πολιτική που οδηγεί τη χώρα μας στην ανυπαρξία και τη διπλωματική εξαφάνιση.

Η προσωπική στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας όχι μόνο δεν αφήνει «αποτύπωμα», όπως φαντασιώνονται όλοι στο Μαξίμου και κυρίως ο Πρωθυπουργός, αλλά αντίθετα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην γεωπολιτική καταστροφή.

Το Κίεβο μιλά για «ολοκληρωμένη βοήθεια» της Ελλάδας προς την Ουκρανία και καλεί σε «περαιτέρω ενίσχυση αυτής της βοήθειας με βάση τις τρέχουσες ανάγκες των Ουκρανών πολεμιστών».

Το τι ακριβώς εννοεί με την «περαιτέρω ενίσχυση» και τι θα πρέπει να παραχωρήσει πάλι η Ελλάδα, μένει να φανεί…

  • Η ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας:

Συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας για την Ουκρανία, Σπυρίδωνα Λαμπρίδη, είχε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου, Ihor Zhovkva.

Ο Ihor Zhovkva ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνεπή υποστήριξή της και τη σημαντική ολοκληρωμένη βοήθειά της προς τη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένης της αμυντικής βοήθειας, από την αρχή της ρωσικής εισβολής πλήρους κλίμακας.

Τόνισε επίσης τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης αυτής της βοήθειας με βάση τις τρέχουσες ανάγκες των Ουκρανών πολεμιστών.

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου αναγνώρισε την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανική Φόρμουλα Ειρήνης και την ενεργό συμμετοχή της στην υλοποίηση των συγκεκριμένων σημείων της.

Τα μέρη συζήτησαν επίσης τις προετοιμασίες για την εναρκτήρια Σύνοδο Ειρήνης στην Ελβετία, ιδίως τις κοινές προσπάθειες για τη συμμετοχή των χωρών του Παγκόσμιου Νότου στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

Κατά τη συνάντηση, οι συνομιλητές συμφώνησαν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για μια διμερή συμφωνία ασφαλείας, ώστε η Ουκρανία και η Ελλάδα να την υπογράψουν στο εγγύς μέλλον.

Ο Ihor Zhovkva σημείωσε επίσης τη σημασία της υποστήριξης της Ελλάδας στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ και την προσέγγισή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

 

Πηγή: newsbomb.gr

2 σχόλια στο “Ανοίγει την πόρτα του “φρενοκομείου” ο Μητσοτάκης ενώ ο ίδιος ετοιμάζει την αποχώρησή του; Με τη ΣτΠ σε λεπτό σχοινί το Κίεβο ανακοινώνει ότι η Ελλάδα θα υπογράψει συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία! Αποστολή στρατευμάτων;

  1. το καθαρμα μας βαζει ολο και ποιο πολυ στο καδρο του πολεμου ο αθλιος …….πρεπει ο ελληνικος λαος να μαθει ονοματα αυτων που διαπραγματευωνται στην εξωτερικη πολιτικη οι ανθρωποι ειναι ακρως επικηνδηνοι.

  2. Ρίξτε τον ηλίθιο γόνο, τον μωρό, φαύλο και ανίκανο πριν μας μπλέξει σε πόλεμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *