Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis

Την Τετάρτη αναμένεται να φτάσει στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis που εμπλέκει ονόματα πολιτικών, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άγγελου Προβολισιάνου υπάρχουν δύο σενάρια για το ποια κοινοβουλευτική διαδικασία θα ακολουθηθεί.

Το πρώτο σενάριο θέλει τη δικογραφία να εντάσσεται στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, η οποία το προσεχές διάστημα θα ολοκληρώσει την έρευνα του «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ. Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα καταθέσει ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ δεν αποκλείεται η εξέτασή του να πραγματοποιηθεί σε δύο σκέλη, αφού κοινοβουλευτικές πηγές σημειώνουν πως το λόγο θα πάρουν την Τρίτη προκειμένου να εξετάσουν τον αντιπρόεδρο της ΝΔ μόνο οι εισηγητές των κομμάτων. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται ο Άδωνις Γεωργιάδης να περάσει το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να εξεταστεί και από τα υπόλοιπα μέλη. Έπειτα, θα ακολουθήσει ο Παύλος Πολάκης, με την κατάθεση του οποίου θα κλείσει η θεματική του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κατά το δεύτερο σενάριο, η κυβέρνηση θα προσανατολιστεί στη λύση της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής, με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές να προκρίνουν το ενδεχόμενο αυτό, ενδεχόμενο που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα συζητηθεί στη συνάντηση Κοντονή-Παπαγγελόπουλου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής

Όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, η πρόταση για την άσκηση δίωξης κατά νυν ή πρώην μελών της κυβέρνησης υποβάλλεται γραπτώς και υπογράφεται από 30 βουλευτές. Η απόφαση για τη συγκρότηση ή μη Προανακριτικής Επιτροπής λαμβάνεται μέσω μυστικής ψηφοφορίας σε ειδική ημερήσια διάταξη που ορίζεται μέσα σε 15 μέρες από την κατάθεση της σχετικής πρότασης. Για την έγκριση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 151 ψήφοι.

Πηγή: documentonews.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top