Είστε εδώ

Ανεξήγητη απόφαση Ανδρουλάκη να ΜΗΝ δει την PEGA! Ερωτηματικά και εικασίες …

Σε μια άνευ προηγουμένου πρσβολή προς τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές της Επιτροπής PEGA προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛΛ και κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο των υπολοπών, αρνούμενος να τους δει!

Την απόφαση να μην δώσει το «παρών» στα ραντεβού της Επιτροπής PEGA, από την οποία είχε λάβει πρόσκληση για σήμερα, πήρε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ θα αναμενόταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. να επέλεγε να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία ώστε να δημιουργήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ντόρο πολιτικά ως προς το μέτωπο του σκανδάλου των υποκλοπών, στο οποίο από την αρχή πρωταγωνίστησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. προέκρινε την επιλογή να καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις του, εκτιμώντας πως, καθώς οι εμπλεκόμενοι συνεχίζουν να κρύβονται και δεν εξετάζονται, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να εμφανιστεί αυτοπροσώπως σε μια κλειστή διαδικασία, όταν ο ίδιος στις Βρυξέλλες προ μηνός είχε μιλήσει δημόσια απαντώντας και στις ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής. Παράλληλα όμως, υπό το δεδομένο της κυβερνητικής απουσίας από τη σημερινή PEGA, στην κίνηση του Ν. Ανδρουλάκη φαίνεται να υπάρχει και η παράμετρος της πρόθεσης για διαφοροποίηση ή αποφυγή ταύτισης με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στελέχη του οποίου θα είναι στις συναντήσεις.

«Η κυβέρνηση κρύβει όλους τους εμπλεκόμενους πάλι. Με ένα γεύμα που παραθέτει η Επιτροπή στον Γεραπετρίτη βγαίνει η υποχρέωση» σχολίαζαν στελέχη του κόμματος, δείχνοντας ότι δεν αναμένουν ηχηρά αποτελέσματα από την επίσκεψη στην Αθήνα δεδομένης της απουσίας Μητσοτάκη, όπως και των άλλων υπουργών και εμπλεκόμενων επιχειρηματιών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναμένεται να αποστείλει προς κατάθεση υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρει όσα είχε πει για την υπόθεσή του στην ακρόαση στις Βρυξέλλες και ό,τι έχει μεσολαβήσει από τότε. Επιπλέον, αναμένεται να καταδεικνύει με αυτό ότι οι εμπλεκόμενοι κρύφτηκαν και στην PEGA, όπως έκαναν και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Είναι όμως δυνατόν ο κ. Ανδρουλάκης να δηλώνει απών, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τις κλήσεις που δέχθηκε από την PEGA για να καταθέσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών;

Εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ

Αίτημα για εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να επανεξετάσει την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και σε άλλες σοβαρές αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος, κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ζητά να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή και επιμένει να κληθούν οι Δημητριάδης και εκπρόσωποι των εταιριών που εμπορεύονται παράνομα λογισμικά παρακολούθησης στην Ελλάδα.

Ειδικότερα στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έλαβε χώρα την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 με θέμα την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής κ. Ν. Ανδρουλάκη και την καταστροφή των αρχείων που αφορούν την υπόθεσή του στην ΕΥΠ, καθώς και τις καταγγελίες άλλων πολιτικών προσώπων για πιθανή παρακολούθησή τους, και με αφορμή συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου το τελευταίο διάστημα και σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με αυτή τη θεμελιώδους σημασίας υπόθεση για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και τη διαφάνεια, ζητούμε:

Την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής άμεσα και την κλήση, σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, σε ακρόαση, των ιδιοκτητών και εκπροσώπων των εταιρειών που φέρονται να εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator, καθώς και του μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, που επίσης φέρεται σύμφωνα με τα παραπάνω δημοσιεύματα να εμπλέκεται στην δραστηριότητα εταιρειών που εμπορεύονται παράνομα λογισμικά παρακολούθησης στην Ελλάδα.

Οι προτείνοντες βουλευτές

Μιχάλης Κατρίνης

Ευαγγελία Λιακούλη

Γεώργιος Αρβανιτίδης

Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης

Νάντια Γιαννακοπούλου

Αντωνία (Τόνια) Αντωνίου

Ιλχάν Αχμέτ

Χρήστος Γκόκας

Γεώργιος Καμίνης

Χαράλαμπος Καστανίδης

Βασίλης Κεγκέρογλου

Χαρά Κεφαλίδου

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Δημήτριος Κωνσταντόπουλος

Ανδρέας Λοβέρδος

Γεώργιος Μουλκιώτης

Μπουρχάν Μπαράν

Δημήτριος Μπιάγκης

Απόστολος Πάνας

Γεώργιος Παπανδρέου

Ανδρέας Πουλάς

Γεώργιος Φραγγίδης»

Με πληροφορίες από avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *