Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ανελέητο “σφυροκόπημα” Τσίπρα στον Πρωθυπουργό που έχει πετάξει λευκή πετσέτα στη Βουλή: “Στη ρήτρα Μητσοτάκη αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος” (vid)

Ανελέητο “σφυροκόπημα” Τσίπρα στον Πρωθυπουργό που έχει πετάξει λευκή πετσέτα στη Βουλή: “Στη ρήτρα Μητσοτάκη αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος” (vid)

“Στελέχη της ΝΔ λένε στους πολίτες που τους έχει έρθει ο λογαριασμός 3 φορές επάνω ότι το τζάμπα πέθανε. Αν το τζάμπα πέθανε, πληρώστε επιτέλους τα 340 εκ. χρέη σας προς το Δημόσιο και μετά να κουνάτε το δάχτυλο στους πολίτες που δεν πληρώνουν, όχι από επιλογή αλλά από αδυναμία.”

Λαίλαπα που τρώει τα νοικοκυριά χαρακτήρισε την ρήτρα αναπροσαρμογής ο Αλέξης Τσίπρας σε σύντομη παρέμβαση του στη Βουλή σχετικά με την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ρήτρα αναπροσαρμογής ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ζητώντας από τους βουλευτές όλων των παρατάξεων να υπερψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε «Δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει με τη ρήτρα της ληστείας» είπε ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν καλούμε σε κίνημα “δεν πληρώνω”».

– Διαβάστε
: Σοκ και δέος για τους πολίτες μετά από 33 μήνες ΝΔ και Μητσοτάκη! ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2 (ρεκόρ 28ετίας) ο πληθωρισμός (ακρίβεια), 122% αύξηση το φυσικό αέριο, 88% το ρεύμα, 55% το πετρέλαιο, 29% τα καύσιμα!
Η νομοθετική πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει την απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την προσαύξηση λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής έως ότου εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις των προσφυγών κατά της ρήτρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για συνεχή διαγγέλματα για μέτρα προστασίας τα οποία οι πολίτες, όπως είπε, δεν τα βλέπουν.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να σταματήσει να υποβαθμίζει και να υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών. «Σταματήστε να τους κατηγορείτε ότι είναι τζαμπατζήδες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τη ΝΔ να πληρώσει τα χρέη της προς το δημόσιο. «Δεν είναι επιλογή των πολιτών να μην πληρώσουν, είναι αδυναμία» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα μέτρα που ανακοινώσατε αφήνουν ανέγγιχτο για άλλη μια φορά τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας και επιλέξατε έναν τρόπο που για άλλη μια φορά θα αποδειχθεί πλαστός ότι θα δώσετε αναδρομικα για τους λογαριασμούς από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας για την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας πως «καταθέτουμε μια τροπολογία και σας ζητούμε να την υπερψηφίσετε αν θέλετε να στηρίξετε μια κοινωνία που υποφέρει. Σταματήστε να κόβετε το ρεύμα σε ηλικιωμένους, ανάπηρους, σε οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τον κεφαλικό φόρο της ρήτρας αναπροσαρμογής» και πρόσθεσε: «Προχωρήστε σε ουσιαστικά μέτρα για να παρέμβει το κράτος στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Ενεργοποιήστε τον αναπτυξιακό ρόλο της ΔΕΗ ώστε να μην λειτουργεί μόνο για την κερδοφορία της».

Photo: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKONISSI)

Πηγή: ieidiseis.gr

Leave a Reply

fifteen − 11 =

Top