Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ανέκρουσε πρύμναν! Μετά την εκβιαστική απόσυρση … “δωρεάν” θα διαθέτει η Roche το αντικαρκινικό φάρμακο στους ασθενείς που βρίσκονται υπό αγωγή

Ανέκρουσε πρύμναν! Μετά την εκβιαστική απόσυρση … “δωρεάν” θα διαθέτει η Roche το αντικαρκινικό φάρμακο στους ασθενείς που βρίσκονται υπό αγωγή

Μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε σε σύσσωμο τον ΜΗ συστημικό Τύπο, που δεν πολυλογαριάζει επικοινωνιακές ισορροπίες και δεν διστάζει να “χαλάσει καρδιές” προκειμένου να υπερασπιστεί την αλήθεια της είδησης και το συμφέρον των πολιτών, η φαρμακευτική Roche Hellas ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση του ογκολογικού σκευάσματος «Cotellic» στους ασθενείς που θα βρίσκονται υπό αγωγή «τη στιγμή που το προϊόν θα αποσυρθεί από τη θετική λίστα»!

H πολυεθνική εταιρεία Roche Hellas, που αποφάσισε να αποσύρει εκβιαστικά από τη θετική λίστα αποζημιούμενων από τον ΕΟΠΥΥ φαρμάκων το ογκολογικό σκεύασμα Cotellic (cobimetinib), το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με ανεγχείρητο ή μεταστατικό μελάνωμα, ανακοίνωσε σήμερα ότι ήδη έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, για τη δωρεάν διάθεση του σκευάσματος αυτού σε όλους τους ασθενείς που θα βρίσκονται υπό αγωγή, τη στιγμή που το προϊόν θα αποσυρθεί από τη θετική λίστα έως και την ολοκλήρωση της θεραπείας τους, έχοντας προβεί στην κατάθεση σχετικού αιτήματος στον ΕΟΦ.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, εκτιμάται ότι το φάρμακο λαμβάνουν περίπου 50 ασθενείς.

Η απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας για την απόσυρση του σκευάσματος σχετίζεται με την υποχρεωτική έκπτωση 25% για τα νέα, καινοτόμα φάρμακα, με αναδρομική μάλιστα ισχύ από 1/1/2017.

Η εταιρεία καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Υγείας «να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των εταιρειών του κλάδου για την επανεκκίνηση του διαλόγου και την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επαναπροσδιορισθούν οι σχετικές πολιτικές, προς όφελος των ασθενών, με πρωταρχικό μέλημα την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε καινοτόμες θεραπείες σήμερα, αλλά και στο μέλλον».

Ο υπουργός Υγείας, Ανδ. Ξανθός, χαρακτήριζε «απαράδεκτη και εκβιαστική» την προχθεσινή κίνηση της εταιρίας ROCHE, να αποσύρει από την θετική λίστα αποζημιούμενων φαρμάκων το COTELLIC, ένα ειδικό φάρμακο για ασθενείς με ανεγχείρητο μεταστατικό μελάνωμα που φέρουν μια συγκεκριμένη μετάλλαξη ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αναλάμβανε πολιτικές πρωτοβουλίες για να μην επιτρέψει να υλοποιηθεί αυτός ο εκβιασμός.

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top