Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ανασχηματισμός – “μερεμέτια”! Δεν τόλμησε να ακουμπήσει τα “βιλαέτια” στο κόμμα ο Μητσοτάκης – Ποια είναι τα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση και ποιοι “αναβαθμίζονται”

Ανασχηματισμός – “μερεμέτια”! Δεν τόλμησε να ακουμπήσει τα “βιλαέτια” στο κόμμα ο Μητσοτάκης – Ποια είναι τα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση και ποιοι “αναβαθμίζονται”

Ανασχηματισμός “εντός-εκτός και επί τα αυτά …” για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που προφανώς δεν του επέτρεψαν οι εσωκομματικές ισορροπίες να “ακουμπήσει” τους βασικούς παίκτες στο κυβερνητικό σχήμα και μετά από τρεις ματαιώσεις του προαναγγελθέντα από τον Απρίλιο, ανασχηματισμού, επέλεξε τελικά – ή αναγκάστηκε – να κάνει ένα διακριτικό face lift στο κυβερνητικό σχήμα, αποφεύγοντας να ανατρέψει ισορροπίες στο εσωτερικό της ΚΟ και του κόμματος.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα, όπως χαρακτηρίζεται ή διαφορετικά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε:

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
– Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.
– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Leave a Reply

seven + eighteen =

Top