Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ανασχηματισμός: Επιβεβαιώνεται η παραμονή Δένδια στο ΥΠΕΞ – Ταξιδεύει αύριο για συνομιλίες στη Βόρεια Μακεδονία

Ανασχηματισμός: Επιβεβαιώνεται η παραμονή Δένδια στο ΥΠΕΞ – Ταξιδεύει αύριο για συνομιλίες στη Βόρεια Μακεδονία

Με τον πλέον ηχηρό τρόπο και ενώ το “χαρτί” του ανασχηματισμου αρχίζει και καίγεται επικοινωνιακα με την ατολμία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να δυσαρεστήσει “κέντρα” και “τζάκια”, ο ισχυρός Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επιβεβαιώνει οτι ο ανασχηματισμός … δεν τον αγγίζει!

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, θα μεταβεί αύριο στα Σκόπια, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Bujar Osmani. Υπενθυμίζεται οτι όλοι αναμένουν την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπως επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένο το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο αυτού του σχήματος

Μετά το πέρας της συνάντησης των δύο Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να υπάρξουν δηλώσεις γύρω στις 11:45 ώρα Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, Zoran Zaev, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Nikola Dimitrov, τον Πρόεδρο της Βουλής, Talat Xhaferi και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Stevo Pendarovski.

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών αναμένεται να εξετασθεί το σύνολο των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της οικονομίας και της ενέργειας, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών θα θέσει στους ανωτέρω αξιωματούχους το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Θα εξετασθούν επίσης οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: newpost.gr

Leave a Reply

20 − 7 =

Top