Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ανασχηματισμό με τρεις νέους υπουργούς από το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης – Οι επαφές έχουν ξεκινήσει και η αρχική αντίδραση είναι θετική.

Ανασχηματισμό με τρεις νέους υπουργούς από το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης – Οι επαφές έχουν ξεκινήσει και η αρχική αντίδραση είναι θετική.

Ανασχηματισμό με τρεις νέους υπουργούς από το ΚΙΝΑΛ έχει στα σκαριά ο πρωθυπουργός , όπως πληροφορούν έγκυρες πηγές του μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του circogreco.gr, πρόκειται για κίνηση που κατά τις πληροφορίες αυτές θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και σκοπό έχει να επιβεβαιώσει την πολιτική κυριαρχία του πρωθυπουργού, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου στοχεύουν στην προσέγγιση κοινών του ΚΙΝΑΛ, που τους τελευταίους μήνες λόγω της εντατικότερης αντιπολίτευσης της κυρίας Γεννηματά έχουν μεγαλώσει τις αποστάσεις τους από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι επαφές με τα προς υπουργοποίηση στελέχη του ΚΙΝΑΛ, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έχουν ξεκινήσει και η αρχική αντίδραση είναι θετική.

Όπως αναφέρεται σχετικά από τους επιτελείς του μεγάρου Μαξίμου, το άνοιγμα αυτό διαφοροποιείται σημαντικά από τη μετεκλογική υπουργοποίηση Χρυσοχοΐδη, Πιερρακάκη και Μενδώνη, διότι τότε αφορούσε σε στέλεχος από πολύ καιρό αποστασιοποιημένο από το ΚΙΝΑΛ και σε πρόσωπα του στενού βενιζελικού περιβάλλοντος. Αυτή τη φορά, σημειώνεται, η προσπάθεια θα στραφεί σε ενεργά στελέχη του ΚΙΝΑΛ και στοχεύει σε πλησίασμα μερίδας του σκληρού πυρήνα της εκλογικής βάσης του κόμματος της κυρίας Γεννηματά.

Σε ερώτηση μας ότι με τέτοια κίνηση ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν σαν να έβαζε από την αρχή ταφόπλακα σε οποιαδήποτε πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ μετά από τυχόν πρόωρες εκλογές με απλή αναλογική, οι ίδιες πηγές απάντησαν ότι δεν είναι στη σκέψη του πρωθυπουργού καμιά συνεργασία και βασικός στόχος του παραμένει να «κάψει» την απλή αναλογική και να ακολουθήσουν δεύτερες συνεχόμενες εκλογές με το εκλογικό σύστημα ενισχυμένης αναλογικής που έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση. Καμιά σκέψη, όπως ειπώθηκε, να αλλάξει η σημερινή άνετη αυτοδυναμία Μητσοτάκη με μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Στόχος μας είναι η αυτοδυναμία και δεν θα αλλάξουμε τον στόχο αυτό για μια αμφίβολης σταθερότητας κυβερνητική συνεργασία, όπως τονίστηκε.

πηγή: https://www.circogreco.gr/

2 thoughts on “Ανασχηματισμό με τρεις νέους υπουργούς από το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης – Οι επαφές έχουν ξεκινήσει και η αρχική αντίδραση είναι θετική.

Leave a Reply

4 × two =

Top