Είστε εδώ
Home > FAQ media > Ανακοίνωση καναλαρχών (ναι εκείνων που έβρισκαν λίγες τις 4 άδειες και τώρα είναι 3,5…) υπέρ της ενημέρωσης του ΣΚΑΙ: Ομοίος ομoίω αεί πελάζει

Ανακοίνωση καναλαρχών (ναι εκείνων που έβρισκαν λίγες τις 4 άδειες και τώρα είναι 3,5…) υπέρ της ενημέρωσης του ΣΚΑΙ: Ομοίος ομoίω αεί πελάζει

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας εκφράζει την ειλικρινή και βαθύτατη θλίψη της για την ανείπωτη τραγωδία και τον χαμό των άτυχων συμπολιτών μας από τις πυρκαγιές στην Δυτική και Ανατολική Αττική.

Όπως αναφέρει ο Σωτήρης Μανιάτης στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, η Ένωση αναφέρει στην ανακοίνωση ότι κύριο μέλημα δημοσιογράφων και τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης, είναι η παροχή υπεύθυνης ενημέρωσης με σεβασμό στην οδύνη των πληγέντων συνανθρώπων μας.

«Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ανοίκεια την όποια στοχοποίηση των τηλεοπτικών σταθμών από όπου και αν προέρχεται. Άλλωστε οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν κάνουν πολιτική, αλλά παρέχουν το πλαίσιο για την ενημέρωση του κοινού».

Ναι, δεν κάνει πολιτική ο ΣΚΑΙ, όταν για παράδειγμα ο κ.Οικονόμου λέει ότι μόνο το “Όλοι μαζί” μπορεί να διαχειριστεί τη βοήθεια προς τους πληγέντες και ότι ο κόσμος δεν ξέρει που να δηλώσει αγνοούμενους, προκειμένου να συμβάλει στην δημιουργία εικόνας μπάχαλου από την πλευρά των αρχών, της κυβέρνησης, της πυροσβεστικής, κλπ.

Ή όταν προσπαθούν να πείσουν αντιστράτηγο της πυροσβεστικής ότι η κυβέρνηση και η πυροσβεστική φταίει, όταν δηλώνουν ότι το Λιμενικό ήταν απόν, όταν, όταν…

(μεταξύ άλλων,η σνακοίνωση υποστηρίζει ότι από την πρώτη στιγμή και “πριν ακόμα και από την υπόδειξη του Ε.Σ.Ρ. της Τρίτης 24/7, οι συντονιστές δημοσιογράφοι, οι ρεπόρτερ και τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης χειρίστηκαν τα γεγονότα”  χωρίς όπως λέει “να παρακωλύουν, τις αγωνιώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών στην εστία της φωτιάς και των διασωστών σε ξηρά και θάλασσα”. Φαίνεται ότι τα drone ΣΚΑΙ και Ant1 που ανάγκασαν και την πυροσβεστική να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να πετάνε όταν είναι σεεξέιξη επιχειρήσεις δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της “παρακώλυσης”…)

ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ στην efsyn.gr

Leave a Reply

four × 2 =

Top