Είστε εδώ

Ανακοίνωση ΔΟΛ: Θα σας ρίξουμε …

Μάλιστα ! Ανακοίνωση του ΔΟΛ, άρα και των εργαζομένων, που έχουν να πληρωθούν 5 μήνες: ” Η δίωξη κατά του κ Ψυχάρη γίνεται μέσα σε ένα ( sic ) … προσωρινό πλαίσιο !!! “. Μάλιστα, δηλαδή ένας Δημοσιογραφικός Οργανισμός, μας ” πληροφορεί ” ότι αυτό που ψηφίσαμε δύο φορές σε ένα χρόνο, είναι … προσωρινό. Και προφανώς, μόνιμο, είναι αυτό που ζούσαμε τα προηγούμενα 40 χρόνια και που αυτοί γνωρίζουν ( με κάποιο μαγικό τρόπο ) ότι θα …επανέλθει! Τι ζούσαμε; Εκδότες και κανάλια να παίρνουν αφειδώς δάνεια χωρίς να μπορούν ποτέ να τα αποπληρώσουν και τις τράπεζες να συνεχίζουν να τους δίνουν νέα δάνεια, αφού ούτε και αυτές θα τα αποπλήρωναν. Μήπως δικά τους λέφτα έδιναν; Όχι βέβαια. Λεφτά των Ελλήνων. Αφού όταν έφταναν οι ” δείκτες ” στο κόκκινο, ερχόταν ένας ΥπΟικ και δανειζόταν για να τις ανακεφαλαιοποιήσει. Ποιος φορτωνόταν το δάνειο; Ποιος τα πλήρωνε; Μα οι πολίτες… Δηλαδή, για να το πούμε απλά, οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, έχουν δίκιο να βγάζουν ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης και να … απειλούν ( έμμεσα ) ότι θα την, ρίξουν !. Γιατί; Μα γιατί, τόσα χρόνια και αυτοί και οι περισσότεροι στα συστημικά ΜΜΕ, πληρώνονται κάθε μήνα από αυτά τα λεφτα που ουσιαστικά προέρχονται από το Κράτος, χωρίς όμως και να είναι Δημόσια Μέσα…Παραμένουν ιδιωτικά, με όλες τις ” υπεραξίες “, και  τις ” ευελιξίας ” της αγοράς σε θέματα συναλλαγής με πολιτικούς χώρους, επιχειρηματίες, επενδυτές, όπως ακριβώς τα θαυμάζουμε τις τελευταίες μέρες, στο χώρο.
Αφού το θέλετε παιδιά, ας δούμε μερικά νούμερα, που δεν είναι καθόλου προσωρινά και που, απλά … τα θέλουμε ΠΙΣΩ, γιατί μας τα χρωστάτε. Το ίδιο όσο χρωστάει ένας αγρότης τις εισφορές στον ΟΓΑ του για 178 ευρώ το μήνα, βασική, ένας ελεύθερος επαγγελματίας στο ΤΕΒΕ, για 500 ευρώ το μήνα, βασική και αν …!
Τα δάνεια του ΔΟΛ, ξεπερνούν τα 200 εκατ!  100 εκατομμύρια είναι το πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των ανασφάλιστων. Τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δάνεια Ψυχάρη ( 57 εκατ ),  φτάνουν για να καλύψουν το μισό από αυτό το πρόγραμμα των ανήμπορων να περάσουν από γκισέ τράπεζας ακόμα και για 10 ευρώ, δανεικά… Αυτό ήταν ένα δάνειο, έχουν και άλλα … 2 φορες το κόστος του προγράμματος.
” Αν δεν αναζητήσουν στήριξη και βοήθειες, αν δεν συμφιλιωθούν έγκαιρα με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, θα χαθούν και μαζί τους δυστυχώς η χώρα ολάκερη…” (Βηματοδότης).
Βέβαια, ο Σταύρος και κυρ-Σταύρος, είχε μάθει τόσα χρόνια, όποτε τα έβλεπε σκούρα, να πηγαίνει μια επίσκεψη στο Μαξίμου, ( από την πλαινή πόρτα, του υπεύθυνου του Γρ Τύπου του εκάστοτε Πρωθυπουργού), και να φεύγει με μια … “λευκή επιταγή” … συνεννόησης, στα χέρια ….
Λοιπόν, λεβέντες, θα σας θυμήσω τι είπε ο στρατηγός Καραισκάκης , όταν κάποιοι άλλοι … “πατριώτες” τον απειλούσαν: ” Αμά πεθάνω, θα μου κλάσ… τα αρχ…. ! Άμα ζήσω, θα σας γαμ… !!!”
Αυτά και , ραντεβού στα γουναράδικα, Σταύρο και κυρ-Σταύρο!

2 σχόλια στο “Ανακοίνωση ΔΟΛ: Θα σας ρίξουμε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *