Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αναίτια επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. σε συγκέντρωση αντιφασιστών για την Αμάλ – Την ίδια στιγμή φασίστες διαδήλωναν υπό την προστασία της αστυνομίας (vid)

Αναίτια επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. σε συγκέντρωση αντιφασιστών για την Αμάλ – Την ίδια στιγμή φασίστες διαδήλωναν υπό την προστασία της αστυνομίας (vid)

Μετά την πρεμιέρα σήμερα το πρωί του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, που στο μαθητικό συλλαλητήριο κατά της ΕΒΕ, «απάντησε» με καταστολή και χημικά σε φοιτητές και μαθητές, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν αναίτια σε αντιφασίστες που βρέθηκαν στο Μεταξουργείο σήμερα το απόγευμα για να διαμαρτυρηθούν για τη συγκέντρωση ακροδεξιών εναντίον της κούκλας Αμάλ, το σύμβολο των προσφυγόπουλων.

Η avgi.gr βγάζει στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο με την επίθεση των ΜΑΤ με ξύλο και κρότου λάμψης σε αντιφασίστες. Όπως φαίνεται στο βίντεο, τα ΜΑΤ απρόκλητα επιτίθονται στους αντιφασίστες στην πλατεία Καραϊσκάκη, την ίδια στιγμή που φασίστες, ανενόχλητοι φώναζαν συνθήματα μίσους, και διαδήλωναν κατά της κούκλας Αμάλ, λίγα στενά πιο πέρα υπό την προστασία της αστυνομίας.

«Για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας το σημερινό event του The Walk στο Μεταξουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη και τη μεγάλη αγκαλιά που έχετε χαρίσει όλοι στη Μικρή Αμάλ» αναφέραν νωρίτερα οι διοργανωτές, οι οποίοι ακύρωσαν τη βόλτα.

Σε αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 7 το απόγευμα κάλεσε το Αντιφασιστικό Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά, ενάντια στην ακροδεξιά κινητοποίηση, με σύνθημα «Η Αμάλ είναι ανεπιθύμητη, Η Αθήνα δεν θα γίνει Καμπούλ».

«Οι δρόμοι του Μεταξουργείου ανήκουν στον κόσμο της αλληλεγγύης, η Αμάλ πρέπει να καταλήξει στον προορισμό της παρά τις απειλές», τονίζει το Αντιφασιστικό Συντονισμού και ο Συντονισμός για Προσφυγικό, Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ)/

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους «η πλατεία του Μεταξουργείου σήμερα θα είναι μια πλατεία καθαρή από φασίστες, μια πλατεία που καλοδέχεται τους ανθρώπους, ότι χρώμα και αν έχει το δέρμα τους, όποια και αν είναι η καταγωγή τους».

Βίντεο και πηγή: avgi.gr / Η φωτογραφία είναι από στιγμιότυπο του βίντεο

Leave a Reply

2 + three =

Top