Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αναγκάστηκε να «καταπιεί» τις ειρωνείες η κυβέρνηση και ανακοινώνει μέτρα για τον καύσωνα και τους εργαζομένους (vid)

Αναγκάστηκε να «καταπιεί» τις ειρωνείες η κυβέρνηση και ανακοινώνει μέτρα για τον καύσωνα και τους εργαζομένους (vid)

Το Μαξίμου αναγκάστηκε να «καταπιεί» τις επιθέσεις και τις ειρωνείες στις ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση του ακραίου κύματος καύσωνα και να ανακοινώσει μέτρα για τους εργαζόμενουος ενώ δια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού και ηλεκτρικού μιας και υπάρχει φόβος για τις αντοχές των δυο συστημάτων.

Υπενθυμίζεται πως με παρέμβασή του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ζητήσει την άμεση προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, για τον καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη, και μάλιστα ανέφερε πως ίσως χρειαστεί την Δευτέρα να κηρυχθεί αργία, για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και ο πληθυσμός γενικά.

Μετά τις λοιδορίες στον Αλέξη Τσίπρα και τους επιστήμονες, τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών ανακοινώνουν σε λίγη ώρα μέτρα για τους εργαζομένους.

Μετά τη μικροπρέπεια με την οποία αντέδρασε η κυβέρνηση, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε κρίσιμο και πολύ σημαντικό θέμα την προστασία των εργαζομένων κατά τις ημέρες του ακραίου καύσωνα.

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας έχουν λάβει και πρέπει να λάβουν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου ζήτησε να κλείσουν υπηρεσίες για δυο ημέρες επισημαίνοντας ότι αυτή η κίνηση είναι για την προστασία των εργαζομένων αλλά και την αντοχή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας που θα δεχθεί μεγάλη πίεση.

Παράλληλα και ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Κώστας Λαγουβάρδος έχει ταχθεί υπέρ της κήρυξης αργίας για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι.

Με πληροφορίες από την avgi.gr

Leave a Reply

twenty − fifteen =

Top