Είστε εδώ
Home > FAQ news > Άμεση απάντηση Τσίπρα στη Βουλή σε Μητσοτάκη: “Στηρίζουμε δε σημαίνει σιωπούμε …”

Άμεση απάντηση Τσίπρα στη Βουλή σε Μητσοτάκη: “Στηρίζουμε δε σημαίνει σιωπούμε …”

Σήκωσε το γάντι που του είχε πετάξει νωρίτερα ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και με την γνωστή ετυμολογία του του απάντησε πως “Στηρίζουμε δε σημαίνει σιωπούμε …”.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός σε μια αποστροφή του λόγου του προσπάθησε να “στριμώξει” τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Είμαι εδώ να ακούσω κάθε κριτική. Δεν είναι όμως ώρα για χυδαίες επιθέσεις. Δεν είναι σωστό ο ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί κριτική για τις προσλήψεις ή τις ΠΝΠ» . Και συνεχισε:
«Δεν πρόκειται να ανεχτώ φτηνές απειλές του τύπου «όταν γυρίσουμε θα λογαριαστούμε». Ούτε fake news από χείλη πολιτικών. Ευκαιρία κε Τσίπρα να διαλέξετε ποιο πρόσωπο θέλετε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Στηρίζουμε δε σημαίνει δεν ασκούμε κριτική, δε σημαίνει σιωπούμε..” του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ανέβηκε στο βημα.

Η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, με πρωτοφανείς διαστάσεις. Συμφωνούμε νομίζω όλοι ότι σε αυτές τις συνθήκες το βασικό είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οφείλουμε να στηρίξουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές που δίνουν μια τιτάνια μάχη, είπε και πρόσθεσε:

«Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η ώρα τώρα για κομματικά οφέλη, για παιγνίδια εντυπώσεων, για εμπόριο του δράματος».

Ούτε είναι η ώρα των λύκων, που χαίρονται στην αναμπουμπούλα. Η κρίση είναι ενδεχομένως μια ευκαιρία να δούμε ποιος είναι ποιος, ποιος στέκεται με ευθύνη στον πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται και ποιοι σκέφτονται το κέρδος.

Ολοι θα κριθούμε, είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι η μάχη της ζωής.

Εμείς στηρίξαμε και στηρίζουμε τη διάθεση να περιοριστεί η διάδοση του ιού με αυστηρά περιοριστικά μέτρα, είπε και πρόσθεσε ότι στηρίζουμε την προσπάθεια των γιατρών, τους ανθρώπους το μόχθου, όσους τραυματίζει η οικονομική λεπίδα της κρίσης, αλλά στηρίζουμε δεν σημαίνει δεν ασκούμε κριτική, δεν σημαίνει σιωπούμε. Ειδικά όταν υπάρχουν κραυγές αγωνίας υγειονομικών ότι δεν έχουν στηριχτεί και δεν έχουν ακόμα κατάλληλο εξοπλισμό. Αυτό δεν είναι λαϊκισμός.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «η κρίση είναι επίσης ευκαιρία να δούμε πόσο πολύτιμο και αναντικατάστατο είναι το ΕΣΥ και το κοινωνικό κράτος, που τόσες επιθέσεις δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια», προσθέτοντας ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ίσως με τον πιο οδυνηρό τρόπο, πού οδηγεί η ιδεοληψία, όταν γίνεται πολιτική πράξη, ότι όλα, ακόμα και η υγεία, μπορεί να ρυθμίζεται από την αγορά.

«Όλες αυτές τις μέρες ο καθένας και η καθεμιά μας δίνουμε τη δική μας μάχη. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δίνουν τη μάχη στη πρώτη γραμμή, με κίνδυνο για τη δική τους υγεία. Οφείλουμε, λοιπόν, πριν από όλα να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ που δίνουν μια μάχη τιτάνια, συχνά όπως καταγγέλλουν χωρίς τα απαραίτητα εφόδια, και με κίνδυνο της δικής τους υγείας και ζωής, ακριβώς για να διασώσουν κάθε ανθρώπινη ζωή. Για να αποκαταστήσουν την υγεία όσων έχουν προσβληθεί. Και επιτρέψτε μου να πω εδώ, ότι αυτοί, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής δίνουν ένα μάθημα σε όλους μας. Για την αξία του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ανάπτυξη όλων των διαθέσιμων δημόσιων κλινών ΜΕΘ με τις αναγκαίες προσλήψεις συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών, και επίταξη των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, με όρους δημοσίου συμφέροντος, και όχι κερδοσκοπικής ληστείας.

Ζήτησε μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και μαζική διαδικασία υποβολής των τεστ στον πληθυσμό και ιδίως σε ύποπτα κρούσματα.

«Μακάρι το 1/10 της υπευθυνότητας που δείχνει η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κρίση, να το επιδεικνύατε κι εσείς σε κρίσιμα εθνικά θέματα», είπε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

Πηγή: in.gr

One thought on “Άμεση απάντηση Τσίπρα στη Βουλή σε Μητσοτάκη: “Στηρίζουμε δε σημαίνει σιωπούμε …”

  1. bravo k tsipra aksios ilikri,is politikos .oso gia to kirio kouli adiaforos
    skepsi aftou kai tis klikas tou i skepsi de, i,e stous athropous pou pethe,ou, stous giatrous pou de, exou, protes a,ages i skepsi i,e pos tha leelatisou, to kratos psixri ektelestes .alithis ti psixi tha paradosis kouli exis pedia skeftese isos pathou, to io de to efxo,e ala ksexase exis kai pliro,is o,os o tha,atos tera de, pliro,ete apo usa

Leave a Reply

five − four =

Top