Είστε εδώ
Home > FAQ news > Άμεση ανταπόκριση από τα Σκόπια στη ρηματική διακοίνωση της Αθήνας. Η πΓΔΜ μετονομάζεται και επισήμως σε «Βόρεια Μακεδονία» – Σε πλήρη ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών

Άμεση ανταπόκριση από τα Σκόπια στη ρηματική διακοίνωση της Αθήνας. Η πΓΔΜ μετονομάζεται και επισήμως σε «Βόρεια Μακεδονία» – Σε πλήρη ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών

Μετά την αποστολή της ρηματικής διακοίνωσης της Αθήνας προς τα Σκόπια, με την οποία η ελληνική πλευρά ενημερώνει ότι το πρωτόκολλο προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και η Συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκαν από την ελληνική Βουλή, η κυβέρνηση της πΓΔΜ, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι από την 12η Φεβρουαρίου τίθεται σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα η κυβέρνηση της πΓΔΜ ανακοίνωσε ότι σε ισχύ τίθενται και οι τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος, τις οποίες είχε ψηφίσει η Βουλή της χώρας στις 11 Ιανουαρίου.

Οι δύο παραπάνω αποφάσεις δημοσιεύτηκαν πριν από λίγο στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Πρακτικά, με τις αποφάσεις αυτές, επισημοποιείται η μετονομασία της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης (www.vlada.mk) η οποία έχει αλλάξει το λογότυπο της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας – Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Leave a Reply

Top