Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Άλλους λένε κουκουλοφόρους και άλλοι φοράνε τις κουκούλες

Άλλους λένε κουκουλοφόρους και άλλοι φοράνε τις κουκούλες

Για… «κουκουλοφόρους» έσπευσε να μιλήσει η Νέα Δημοκρατία και τα… παπαγαλάκια της, τα δήθεν τάχατε ανεξάρτητα ΜΜΕ, που διακαώς επιθυμούν την πτώση του Τσίπρα και της κυβέρνησής του.

Ο όρος κάθε άλλο παρά αθώος είναι. Επιλέχθηκε επίτηδες με δύο στόχους. Αφενός να απαξιώσει τους ανθρώπους που βάζουν το κεφάλι τους στον ντορβά, για να καταγγείλουν τον κόπρο του Αυγεία , ταυτίζοντάς τους με τις σκοτεινές παραδόσεις των… καταδοτών της Κατοχής. Και είναι φυσικά απορίας άξιος ο χαρακτηρισμός, γιατί οι τότε καταδότες και συνεργάτες των ναζί ήσαν εκείνοι που «ξεπλύθηκαν» μέσα από την εθνική κυβέρνηση μετά από τον Εμφύλιο. Ανήκουν, με άλλα λόγια, στην ευρύτερη πολιτική οικογένεια της σημερινής ΝΔ των μεταλλαγμένων (;) ακροδεξιών τύπου Γεωργιάδη και Βορίδη.

Αφετέρου, είναι φανερό ότι ο όρος «κουκουλοφόροι» επιλέχθηκε για να δημιουργήσει συνειρμούς σε σχέση με τους «κουκουλοφόρους των Εξαρχείων», τους «μπαχαλάκηδες» που κατά καιρούς καταγγέλλει η ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση Τσίπρα για «χαλαρότητα» απέναντί τους. Και γενικότερα για «ανομία», «κράτος εν κράτει στα Εξάρχεια», «ανοχή στην παραβατικότητα» και τα γνωστά, ελλείψει πραγματικής αντιπολιτευτικής ατζέντας.

Στην απελπισμένη της προσπάθεια η ΝΔούλα του Κούλη να κρυφθεί από τις βαρύτατες ευθύνες (και από κοντά και οι Βενιζέλοι και οι Λοβέρδοι μιας «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» που δεν μπορεί να απογαλακτιστεί από το στοιχειωμένο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ), επιχειρούν να απαξιώσουν τις σοβαρές και βαρύτατες κατηγορίες για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο που στοίχισε στο Δημόσιο, που στοίχισε σε όλους εμάς, 25 δις…

Και δώστου ο Άδωνις πάνω – κάτω στα κανάλια, ωρυώμενος, και δώστου η Αν Μισελίνα, η Καραμανλή, ο Αθανασίου και οι λοιποί συγγενείς, με επικεφαλής φυσικά τον μέγα Κυριάκο, που σηκώνει το λάβαρο της αλήθειας (της αλήθειας, ναι, ένας Μητσοτάκης!). Η μόνη αλήθεια όμως της ΝΔ είναι η… γκάμα των αντιδράσεων των κατηγορούμενων πρώην υπουργών της, με τα πρωτεία να κατακτά σε ιταμότητα, ύφος και περιεχόμενο ο “Ελλάς, Ελλάς Αντώνης Σαμαράς”.

Άντε και εις κατώτερα…

Το γλέντι τώρα ξεκινάει, και θα το πιουν ολόκληρο το πικρό ποτήρι, όσες εξυπνάδες, χυδαιότητες και απειλές κι αν εκτοξεύσουν κατά των προστατευόμενων μαρτύρων οι έχοντες λερωμένη τη φωλιά τους…

Ανμπόξερ

Leave a Reply

Top