Είστε εδώ

Άλλος υπουργός στη θέση του θα είχε ήδη παραιτηθεί! Άγριο “στραπάτσο” Γεωργιάδη – Ελληνικός καφές, ψωμί και λάδι: Οι ανατιμήσεις φτάνουν μέχρι και 54%!

Κανένας υπουργός δεν θα αποδεχόταν τετοιον διασυρμό στον τομέα του και τέτοιο φιάσκο, στα μέτρα που πήρε. Σε αυτή την κυβέρνηση όμως, που από τον Πρωθυπουργό μέχρι και τον τοποθετημένο Αρχηγό του Στρατού, δεν υπάρχει πουθενά η έννοια της ευθιξίας και δεν υπάχει τίποτα που να μπορεί να τους ταρακουνήσει από την καρεκλα τους, ο Άδωνης Γεωργιάδης, είναι ίσως το παράδειγμα και όχι η εξαίρεση αυτού του δόγματος.

Πολύ μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα όπως φαίνεται στο ζήτημα των ανατιμήσεων των προϊόντων των σούπερ μάρκετ που δεν απουσιάζουν από κανένα νοικοκυριό, στραγγαλίζοντας έτσι τους μηνιαίους προϋπολογισμούς.

Οι αυξήσεις που καταγράφονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι τέτοιες που στην πράξη ουσιαστικά καταργεί το πολυδιαφημιζόμενο market pass, οι αιτήσεις για το οποίο θα ξεκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου και οι πληρωμές την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα, ξεκινώντας από τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζουμε πως το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό, επί του οποίου λαμβάνει την ενίσχυση 10%, ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1.000 ευρώ αγορές.

Τα ποσά φαντάζουν αστεία μπροστά στις ανατιμήσεις.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) αποκαλύπτει ότι οι αυξήσεις στον ελληνικό καφέ, το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, το ψωμί, τα μακαρόνια και στις φρυγανιές, δηλαδή σε βασικά προϊόντα διατροφής, ξεκινούν από 8% και φτάνουν το εξωπραγματικό 81,27%.

Δείτε αναλυτικά:

Ελληνικός καφές επώνυμης και ιδιωτικής ετικέτας

1.Ελληνικός καφές επώνυμης ετικέτας 96 γρ.: Αύξηση 37,68%

2.Ελληνικός καφές επώνυμης ετικέτας 143 γρ.: Αύξηση 25%

3.Ελληνικός καφές επώνυμης ετικέτας 194 γρ.: Αύξηση 54%

kafes

Κοτόπουλο

1.Κοτόπουλο μπούτι 800 γρ.: Αύξηση 82,62%

2.Κοτόπουλο νωπό ελληνικό 1.000 γρ.: Αύξηση 28,80%

3.Κοτόπουλο νωπό ελληνικό 1.000 γρ.: Αύξηση 38,80%

4.Κοτόπουλο νωπό ελληνικό 1.000 γρ.: Αύξηση 81,27%

kotopoulo

Ελαιόλαδο

1.Την 4η εβδομάδα παρατηρήθηκε αύξηση 37,84% στο Ελαιόλαδο επώνυμης ετικέτας εκτός καλαθιού.

2.Μπήκε στο «καλάθι» προϊόν ιδιωτικής ετικέτας, το οποίο αυξήθηκε κατά 8%.

3.Προϊόν επώνυμης ετικέτας αυξήθηκε κατά 24,32%.

elaiolado

Ψωμί επώνυμης ετικέτας 500 γρ. σε φέτες

Αύξηση 18,42%

psomi

Μακαρόνια επώνυμης ετικέτας

Αύξηση 13,75%

makaronia

Φρυγανιές επώνυμης ετικέτας

Αύξηση 36,17%

friganies

Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια στο “Άλλος υπουργός στη θέση του θα είχε ήδη παραιτηθεί! Άγριο “στραπάτσο” Γεωργιάδη – Ελληνικός καφές, ψωμί και λάδι: Οι ανατιμήσεις φτάνουν μέχρι και 54%!

  1. Τι τον νοιάζει, αυτός τρέφεται με ΡΕΓΚΑ και ΒΟΤΚΑ, άστους τους άλλους με τα ΧΑΒΙΑΡΑ και τις ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ να έχουν το πρόβλημα, να πληρώνουν οι ξυπόλητοι Αριστερείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *