Είστε εδώ

Άλλη μια δικαίωση της Στήλης Άλατος: Στο “στόχαστρο” του ΣΥΡΙΖΑ το “ντιλ” του CEO της ΔΕΗ με την πρώην εταιρεία του στη Ρουμανία! “Την ώρα που η χώρα πενθεί Μητσοτάκης – Στάσσης κλείνουν deal δισεκατομμυρίων”

Η Στήλη Άλατος (The FAQ) είχε αποκαλύψει πριν από 2 μήνες την παραδοξότητα του συγκεκριμένου deal που προετοιμαζόταν και τις ιδαιτερότητές του. Είχε επίσης αποκαλύψει και το who is who των πραγματικών πρωταγωνιστών του beyond the lines.

Παρά το πένθος που έχει βυθιστεί η χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον εκλεκτό της Γιώργο Στάσση κλείνει δουλειές δισεκατομμυρίων, σχολιάζει καυστικά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΕΗ για εξαγορά έναντι 1,26 δις ευρώ της ENEL Ρουμανίας.

Της εταιρείας δηλαδή που ο Γιώργος Στάσσης ήταν CEO πριν αναλάβει τη ΔΕΗ, προσθέτει δηκτικά η Κουμουνδούρου.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου αναφέρει ότι «την ώρα που όλη η χώρα πενθεί για την τραγωδία των Τεμπών, κάποιοι όχι μόνο συνεχίζουν, αλλά σπεύδουν άρον άρον να κλείσουν δουλειές δισεκατομμυρίων, λίγο πριν τη λαϊκή ετυμηγορία που θα τους στείλει σπίτι τους».

«Ο εκλεκτός του κου Μητσοτάκη στη ΔΕΗ, ο κος Στάσης, που μετέτρεψε τη πάλαι ποτέ Δημόσια επιχείρηση σε λαγό στη κούρσα της κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων, ενέκρινε σήμερα την εξαγορά έναντι 1,26 δις ευρώ της ENEL Ρουμανίας» υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και εξηγεί «της εταιρείας δηλαδή στην οποία ο ίδιος ήταν CEO πριν αναλάβει τη ΔΕΗ. Και αυτό, παρακάμπτοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για άμεση ενημέρωση στη Βουλή, πριν οποιαδήποτε συμφωνία».

«Δεν γνωρίζουμε εάν μετά τη βίλα – ανάκτορο στη Τζια, σχεδιάζει να αγοράσει και ολόκληρο το νησί, αλλά να είναι σίγουρος τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Μητσοτάκης, ότι θα ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ από το πλιάτσικο. Αυτά προς το παρόν» σημειώνει καταληκτικά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ .

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει συνάψει δεσμευτική συμφωνία με την Enel S.p.A. (“Enel”) για την εξαγορά του συνόλου των συμμετοχών που κατέχονται από την Enel και τις θυγατρικές αυτής στη Ρουμανία, έναντι συνολικού αντιτίμου ύψους €1.260 εκατομμυρίων.

Κατά την ανακοίνωση «η Δ.Ε.Η. προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εξαγορά μέσω συνδυασμού δανείων και ιδίων κεφαλαίων στον ισολογισμό της, εκ των οποίων €800 εκατομμύρια θα προέλθουν από ήδη εξασφαλισμένη δανειακή χρηματοδότηση διαθέσιμη με τη μορφή δανείου ύψους €485 εκατ. και διάρκειας 5 ετών από ελληνικές τράπεζες, καθώς και δανείου-γέφυρας (bridge facility) ύψους €315 εκατ. από διεθνείς τράπεζες».

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2023».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *