Είστε εδώ

Αλλάζει “γραμμή” η Φώφη. “Σήκωσε το γάντι” και τελειώνει με Βενιζέλο, Λοβέρδο και “εκσυγχρονιστικό” μπλόκ

Εκτός “εικόνας” του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να αφήνει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του τελευταίου ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν το χωρίζει άβυσσος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ”. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα, με επίσημη ατζέντα το Προσφυγικό, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά, έδειξε να διαφοροποιείται ανοιχτά από τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τις τελευταίες δηλώσεις του, άροντας ουσιαστικά ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην κατεύθυνση της συνεννόησης.
Σύμφωνα με πηγή του Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε μετά την συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη και ενώ είχε προηγηθεί αίτημα της προέδρου της Δημ Συμπαράταξης, το κλίμα ” μέσα ” ήταν για ” πρώτη φορά τόσο πολύ θετικό “. Η ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για επέκταση της ατζέντας της κουβέντας των δύο αρχηγών και σε ” άλλα ” θέματα, πέρα του προσφυγικού.
Υπενθυμίζεται ότι το thefaq μόλις χθες “φωτογράφισε” τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς μετά την ανοιχτή ” αμφισβήτηση ” από τον Ευ Βενιζέλο της ηγεσίας της Φώφης Γεννηματά, με αφορμή τη διαγραφή Γρηγοράκου. Ουσιαστικά ο πρώην συνεργάτης του Σαμαρά, ” πέταξε το γάντι ” στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας ο ίδιος την “δήλωση Γρηγοράκου” για πιθανή συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διαβάστε εδώ τις χθεσινές αποκαλύψεις του thefaq για το νέο κόμμα-“δεκανίκι” του Κυριάκου, που ιδρύει ο Βενιζέλος.
Το thefaq είχε επισημάνει από καιρό την ουσιαστικά δρομολογημένη πριν την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, “προσχώρηση” του Ευ Βενιζέλου και του μπλοκ των λεγόμενων “εκσυγχρονιστών” της κεντροαριστεράς, στην ευρύτερη συμμαχία Συντηρητικών-Νεοφιλελεύθερων-Μεταρρυθμιστών που σχηματίζεται με κορμό τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη, με τις ευλογίες του Αντώνη Σαμαρά. Σε αυτό το χώρο φαίνεται να συσπειρώνονται με ταχείς ρυθμούς η πλειοψηφία των στελεχών των κομμάτων του χώρου (Το Ποτάμι, ΕΚ, Φιλελεύθερα κόμματα και “μεταρρυθμιστικές κεντροαριστεροί”) που συμμετείχαν στο στρατόπεδο του ΝΑΙ τον Ιούλιο.
Στο πλαίσιο αυτό για το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά και την Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι πλέον αναγκαία συνθήκη επιβίωσης η “στροφή” προς τα … αριστερά και η προσέγγιση με τις προοδευτικές δυνάμεις του χώρου, κατά το μοντέλο των Σοσιαλιστικών κομμάτων της Ιβηρικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *