Είστε εδώ
Home > FAQ media > Αλλαγή πλεύσης από το νομικό σύμβουλο των καναλαρχών – Λαζαράτος: Ο διαγωνισμός θα γίνει με βάση το νόμο Παππά

Αλλαγή πλεύσης από το νομικό σύμβουλο των καναλαρχών – Λαζαράτος: Ο διαγωνισμός θα γίνει με βάση το νόμο Παππά

Για τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε σε παρέμβασή του το πρωί της Τετάρτης στον Αθήνα 9.84, ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου, Πάνος Λαζαράτος.

Ο νομικός σύμβουλος των καναλαρχών και του Alpha προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πιο γρήγορα, εύκολα και απρόσκοπτα και ότι τα πράγματα δεν θα είναι τόσο «αιματηρά», αφού είναι επτά οι σταθμοί που θα πάρουν άδεια και είναι ήδη αρκετοί και υπάρχει μια γενικότερη συναίνεση, γεγονός που τόνισε πολλάκις.

Ταυτόχρονα, προέβλεψε ότι οι ήδη κατατεθειμένες προσφυγές της ΕΙΤΗΣΕΕ και του τηλεοπτικού σταθμού STAR, κατά των αποφάσεων που όριζαν τον αριθμό των αδειών και την τιμή εκκίνησης δεν θα έχουν καλή τύχη.

Ανέφερε, βεβαίως, ότι ο αριθμός επτά είναι «αυθαίρετος» και «αναιτιολόγητος» τεχνολογικά, αλλά και επειδή δεν υπάρχουν θεματικά κανάλια. Έσπευσε ωστόσο να επισημάνει ότι «τα τεχνολογικά θέματα είναι δύσκολο να ελεγχθούν από δικαστές».

Ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε η δήλωσή του πως κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό υπήρχε έστω μία «υποτυπώδης μελέτη της Φλωρεντίας» για τον αριθμό των καναλιών και την τιμή εκκίνησης, γεγονός που δεν υπάρχει τώρα, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι, κατά την άποψη του, οποιαδήποτε μελέτη και αν εκπονείτο θα ήταν λάθος.

Χαρακτήρισε τέλος ως πρόβλημα του διαγωνισμού που πρόκειται να διεξαχθεί το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα αποσαφηνισθεί ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθεί αυτός, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το προηγούμενο σύστημα (της δημοπρασίας) δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο και εκτιμά ότι δεν θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Πηγή: typologies.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top