Είστε εδώ

Αλέκος Φλαμπουράρης “Στο Κόκκινο” : Ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι δεν “ανέχεται περιορισμούς” σε ζητήματα Ελευθερίας και Δημοκρατίας

Τα ζητήματα Ελευθερίας και Δημοκρατίας είναι αυτά που συσπείρωσαν τη νεολαία και το λαό το 1973 και παραμένουν ακόμα και σήμερα επίκαιρα, τόνισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη “Στο Κόκκινο” και τους δημοσιογράφους Βούλα Κεχαγιά και Νίκο Σβέρκο.

“Δείτε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας σε διάφορους κρίσιμους τομείς τομείς, όπως το μείζον θέμα των υποκλοπών, αλλά και μια σειρά από νομοσχέδια όπως αυτό που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία ή την πανεπιστημιακή αστυνομία. Η πολιτική της συντηρητικής παράταξης και σήμερα επιδιώκει να εγκλωβίσει και να περιορίσει τη νεολαία και το λαό. Ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι δεν δέχεται τέτοιου είδους “παρεμβάσεις” σε ζητήματα Ελευθερίας και Δημοκρατίας”.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το νσχ για τις υποκλοπές ο πρώην Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης υπογράμμισε:

«Το νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή για διαβούλευση και αφορά τις υποκλοπές βάζει ταφόπλακα σε όποιες “παρανομίες” έχουν γίνει μέχρι τώρα σχετικά αφού δεν έχει αναδρομική ισχύ,. Είναι ξεκάθαρο οτι επιδιώκει τη συγκάλυψη και τη συσκότιση. Το δεύτερο στοιχείο είναι πως το σχέδιο νόμου αντί να περιορίζει τη δυνατότητα “αυθαιρεσιών” στις υποκλοπές στην ουσία τις “απελευθερώνει”. Έτσι όλοι μας είμαστε εν δυνάμει στόχοι μιας συνακρόασης. Μπορούν πλέον πολύ ευκολότερα να μας “παρακολουθούν” και ο καθένας μας θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ένοχος. Μας καθιστούν όλους μας υπόπτους. Δείτε πως περιγράφουν τους εθνικούς λόγους που θα δικαιολογούν μια “νόμιμη” συνακρόαση. Γι’ αυτούς όλα είναι εθνικός λόγος, όλα δικαιολογούν την παρακολούθηση μας. Επιπλέον δίνουν στον πρόεδρο της Βουλής τη δυνατότητα να ζητά την παρακολούθηση μιας ολόκληρης κοινοβουλευτικής ομάδας. Αντισυνταγματικές διατάξεις από κάθε άποψη.»

«Ένα άλλο στοιχείο που αποδεικνύει τη συγκάλυψη είναι το ότι θα υπάρχει μια τριμελής επιτροπή που θα αποφασίζει αν μετά από τρία χρόνια ο παρακολουθούμενος θα μπορεί να μάθει τους λόγους που παρακολουθούνταν κι ότι σε έξι μήνες μετά την παρακολούθηση θα καταστρέφονται τα αρχεία.»

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις εκτιμήσεις του για τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε:

«Η εκτίμηση μου είναι πως υπάρχει μεγάλη “διάθεση” από την κοινωνία και πολλές κοινωνικές ομάδες για πολιτική αλλαγή στον τόπο μας. Τα μηνύματα έρχονται από παντού, από εργαζόμενους και ανέργους, από μικρούς και μεγαλύτερους επιχειρηματίες.

Στις ερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα.

Συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε στην κοινωνία ένα επεξεργασμένο πολιτικό πρόγραμμα και να το συνδιαμορφώνουμε με τους φορείς της κοινωνίας.

Ο στόχος είναι από την πρώτη Κυριακή να διαμορφώσουμε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

Οι εκτιμήσεις μου δεν είναι αποτέλεσμα μιας “αυθαίρετης” επιθυμίας αλλά διαμορφώνονται από την πλειοψηφία των μηνυμάτων που λαμβάνουμε από την κοινωνία που στενάζει και βρίσκεται σε ένα κοινωνικό πολιτικό αδιέξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θέλει και μπορεί να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που βιώνει η κοινωνία.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *